Cererea de noi credite este inca scazuta

Robert Rekkers - Banca Transilvania

Cererea de noi credite este inca scazuta Data:28 iulie 2010   Ora: 12:47

Directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers, estimeaza o crestere moderata a volumului de credite acordate de institutia pe care o conduce in cea de a doua jumatate a anului in curs, mentionand ca solicitarea de imprumuturi noi este inca scazuta.

Totodata, oficialul preconizeaza o crestere a creditelor restante, marcata de majorarea provizioanelor aferente.

1.    Banca Transilvania a obtinut in primele sase luni din acest an un profit net de 33,21 milioane lei, de peste trei ori mai mare fata de cel inregistrat in intervalul similar din 2009. Care este tinta de profit pentru 2010 si care sunt segmentele pe care mizati sa aduca o crestere a veniturilor bancii?

Intr-adevar, Banca Transilvania a obtinut rezultate satisfacatoare in primul semestru, mai ales daca avem in vedere contextul economic actual. Cred ca o contributie la cresterea veniturilor bancii noastre o vor avea, in continuare, toate cele patru linii de business ale BT, si anume: corporate, IMM, persoane fizice si divizia pentru medici. Pe toate acestea mizam, avand o strategie aparte, adaptata noilor conditii ale pietei.

 2.    Volumul creditelor acordate de instituita pe care o conduceti a ajuns la finele primului semestru din 2010 la 13,09 miliarde lei, marcand o crestere cu 8% fata de sfarsitul lui 2009, in timp ce volumul depozitelor s-a majorat cu 5%, la 15,7 miliarde lei. Credeti ca acest trend de crestere se va mentine si in urmatoarele sase luni?

Estimez ca va fi vorba de o crestere moderata a volumului creditelor. La Banca Transilvania vom avea in vedere doar clientii eligibili si, in continuare, ne vom focusa pe un un management riguros si prudent al riscului. De asemenea, cererea de noi credite este inca scazuta.

3.    Preconizati o crestere a intarzierilor la plata in acest an fata de 2009, tinand cont de actualul climat economic? (reduceri de salarii, disponibilizari etc)

Ne asteptam, intr-adevar, la o crestere a creditelor restante, care este marcata de majorarea provizioanelor aferente. Conditiile economice generale nu sunt dintre cele mai bune, iar noi suntem pregatiti sa facem fata acestui climat, care ii afecteaza si pe clientii nostri.

4.    In pofida faptului ca auzim din ce in ce mai des de diminuari ale dobanzilor la credite, exista opinii potrivit carora bancile sunt inca reticente in  acordarea de imprumuturi populatiei si companiilor. Care este opinia dumneavoastra cu privire la acest aspect?

La Banca Transilvania acordam credite atat companiilor, cat si persoanelor fizice, insa tinem cont de criterii stricte si riguroase. Ne dorim o crestere a creditarii, dar suntem foarte atenti la indicatorii de incadrare pentru acordarea de finantari. Creditam clienti seriosi, care doresc sa lucreze, sa se dezvolte.

5.    Care va fi, in opinia dumneavoastra, evolutia dobanzilor la imprumuturi si produse de economisire in acest an?

Nu cred ca vor fi mari schimbari fata de nivelul actual. Chiar daca inflatia va fi mai mare, dobanzile nu vor creste puternic. Si, oricum, pe piata vorbim de o lichiditate mare.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Interviuri asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Open Tribe este un loc unde tinerii și părinții învață să crească împreună

Educația oferită de Open Tribe nu se limitează la predarea unor abilități tehnice. Este vorba despre dezvoltarea unor competențe care să ajute ... citeste mai mult