Top 5 credite Prima Casa
Data: 29 octombrie 2012 Ora: 10:50Preturile apartamentelor si-au continuat trendul descedent si in 2012, ajungand in luna septembrie la nivelul minim al ultimilor patru ani. Programul Prima Casa reprezinta o varianta optima pentru cei care sunt interesati de achizitia unei locuinte si nu dispun de banii necesari. Avansul solicitat de banci este de minimum 5% din pretul de achizitie al imobilului, iar dobanzile aferente acestui tip de imprumut sunt cele mai mici din piata.
Portalul financiar Efin.ro a realizat un top al celor mai avantajoase cinci credite din programul Prima Casa 4.
Clasamentul a fost realizat prin analiza urmatoarelor criterii:
1. Costuri (dobanda, DAE, comisioane): s-au comparat ofertele bancilor in functie de acesti parametri, atribuindu-se fiecareia un scor de la 1 la 5;
2.Avantaje: unele institutii ofera anumite facilitati in functie de care s-a asociat fiecarei oferte un scor de la 1 la 5 (perioada de gratie, Internet Banking gratuit, gama larga de venituri acceptate de banca, evaluare gratuita a imobilului adus in garantie);
3.Disponibilitatea institutiei de a acorda finantare persoanelor fizice. Pe fondul unui mediu financiar afectat de criza, bancile si-au inasprit conditiile de creditare; astfel, s-a atribuit un scor de la 1 la 5 in functie de criteriile de eligibilitate solicitate potentialilor clienti pentru obtinerea de finantare prin programul Prima Casa.
Pe primul loc in clasament se situeaza creditul Prima Casa de la BRD Groupe Societe Generale.
Rata dobanzii depinde de perioada de creditare, astfel: daca solicitantul contracteaza imprumutul pe o perioada de pana la 20 de ani, dobanda se calculeaza ca EURIBOR la 3 luni + marja de 3.65%; asemanator, daca perioada de creditare este cuprinsa intre 20 si 30 de ani, dobanda este formata din EURIBOR la 3 luni + marja de 3.75%. Pentru o perioada de creditare intre 20 si 30 de ani, rata dobanzii este de 3.957%.
Dobanda anuala efectiva are o valoare de 4.03%, pentru un credit de 30.000 euro contractat pe o perioada de 30 de ani.
Avantaje: Creditul Prima Casa de la BRD prezinta printre cele mai mici costuri dintre bancile participante la programul Prima Casa. Totodata, institutia nu percepe comision de analiza dosar, de acordare si de administrare a creditului.
Dezavantaje: Gama restransa de venituri acceptate (nu se accepta veniturile din chirii).
Locul 2 al topului revine creditului Prima noastra casa (achizitie) de la CEC Bank, prin care clientii beneficiaza de comisioane zero.
Dobanda are o valoare de 4.22%, fiind calculata ca EURIBOR 3M + marja bancii de 4%. Dobanda anuala efectiva, pentru un imprumut de 30.000 euro pe o perioada de 30 de ani, este de 4.30%.
Avantaje: Banca nu percepe comision de analiza dosar si de administrare credit si ofera Internet Banking gratuit timp de 3 luni de zile. In functie de perioada pe care se contracteaza creditul (pe termen scurt sau termen lung), clientul beneficiaza de o perioada de gratie de 90, respectiv 180 de zile calendaristice. Totodata, CEC Bank accepta o varsta maxima a solicitantului de 80 de ani pentru acest credit, implinita la sfarsitul perioadei de rambursare.
Pe locul 3 al topului se regaseste creditul Prima Casa in EUR de la OTP Bank.
Creditul are o rata a dobanzii de 4.35%, formata din EURIBOR la 3 luni si marja bancii de 4%. In cazul contractarii unui imprumut de 30.000 euro pe o perioada de 30 de ani, DAE are o valoare de 4.44%.
Avantaje: Banca nu percepe comision de analiza a dosarului, de gestionare a imprumutului si de rambursare anticipata. De asemenea, comisioanele de deschidere si administrare a contului curent aferent creditului sunt 0.
Dezavantaje: OTP Bank acorda imprumutul doar pentru achizitia de locuinte, noi sau vechi.
Creditul Alpha Housing - Prima Casa oferit de Alpha Bank se situeaza pe locul 4 in topul celor mai avantajoase imprumuturi privind achizitia unui imobil.
Dobanda este variabila, formata din indicele de referinta EURIBOR la 3 luni la care se adauga marja bancii de 4%, avand o valoare de 4.22%. DAE este de 4.30%, pentru un imprumut in valoare de 30.000 euro pe o perioada de 30 de ani.
Avantaje: Banca nu percepe comisioane de analiza si de administrare credit si accepta o gama larga de venituri.
Pe locul 5 se plaseaza creditul Prima Ta Casa de la Raiffeisen Bank.
Dobanda are o valoare de 4.22%, fiind calculata ca EURIBOR 3M + marja bancii de 4%. Dobanda anuala efectiva, pentru un imprumut de 30.000 euro pe o perioada de 30 de ani, este de 4.83%.
Avantaje: Banca nu percepe comisioane de analiza si de administrare credit si solicita o documentatie simplificata.
Articole asemanatoare
-
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre c...
-
Cum schimbă fintech-ul recrutarea în IT în sectorul financiar
Fintech-ul a revoluționat sectorul financiar, aducând soluții inovatoare precum plățile dig...
-
Anunt ziar autorizatie mediu
Este esențial ca aceste anunțuri să fie redactate cu atenție, având în vedere nu doar...
-
Închirierea automobilelor de epocă în cinematografie
În industria cinematografică, detaliile sunt esențiale pentru a recrea o epocă trecută sau ...
-
Importanta ferestrelor cu geamuri termopan
Inlocuirea ferestrelor vechi sau cumparare de ferestre pentru o locuinta noua, este o sarcina pe ...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult