Promotii de primavara la creditele in lei
Data: 10 aprilie 2013 Ora: 12:10Odata cu apropierea sarbatorilor de Paste, institutiile financiare au inceput o adevarata ‘lupta’ privind atragerea de clienti pe partea de creditare, diminuand costurile imprumuturilor si oferind premii in bani.
Daca romanii vor profita de aceste campanii ale bancilor ramane de vazut, in conditiile in care tot mai multi se tem sa isi asume un angajament fata de banci, intrucat nu au o certitudine a veniturilor pe care le obtin, date fiind volatilitatea pietei muncii si incertitudinea privind evolutia economiei. In plus, numarul celor care indeplinesc criteriile de eligibilitate ale bancilor ramane in continuare unul scazut. In opinia lui Dragos Cabat, Managing Partner Efin.ro, campaniile de promovare pentru produsele de creditare pornesc de la ideea ca potentialii clienti nu isi mai doresc accesarea de credite. Ori, in realitate, cererea de credite din partea populatiei nu a scazut semnificativ, ci bancile au limitat pana acum accesul la credite al clientilor. Asadar, este suficienta o relaxare a politicilor de creditare, iar promotiile sunt doar un ‘bonus’ pentru clienti, sau mai degraba un mod de a face mai apetisante ofertele – altfel scumpe si inca restrictive – ale bancilor comerciale, a mai spus Cabat.
“Promotiile pentru creditele in lei sunt bine primite de catre clienti. E adevarat ca au success deocamdata la creditele de consum si intr-o mica masura la imprumuturile ipotecare. Noi sfatuim clientii sa se orienteze catre ofertele care le garanteaza reduceri pentru intreaga perioada de creditare. Este o greseala sa alegi un produs care iti ofera reducerea comisionului de analiza dosar, dar dobanda pentru toate perioada de creditare este mai mare decat la alte banci. Clientii trebuie sa se obisnuiasca sa gandeasca pe termen lung si sa nu se mai lase influientati de reduceri temporare si castiguri de moment”, a declarat pentru Efin.ro directorul general al Alliance Finance Broker, Liviu Andrei.
Astfel, persoanele care acceseaza, pana pe 24 mai, un credit de nevoi personale fara garantii in lei de la Banca Comerciala Romana primesc o dobanda incepand de la 13.5%, in timp ce comisionul de analiza este 0 pentru cei care isi incaseaza salariul sau pensia intr-un cont deschis la banca sau aleg sa-si refinanteze creditele, cardurile de credit la aceasta institutie.
Banca ofera prin tragere la sorti saptamanala 7 premii x valoarea creditului Divers BCR. Clientii care iau un credit de nevoi personale cu ipoteca pot castiga unul din cele 7 premii in valoare de 5.000 lei.
Pe de alta parte, clientii Volksbank care contracteaza, in perioada aprilie-mai 2013, creditul de consum in lei „Creditul cu economii” primesc o dobanda fixa de 12%, cu 2,5 puncte procentuale mai mica decat dobanda standard. In plus, banca va returna lunar 5% din valoare dobanzilor platite la credit intr-un Cont de Economii, oferit gratuit, fara comision de deschidere si fara comision de administrare.
Romanii care acceseaza noul credit de nevoi personale fara garantii cu dobanda variabila de la Millennium Bank nu platesc comision de analiza pentru cererile aprobate pana la 30 iunie. Imprumutul este disponibil in lei la o dobanda formata din ROBOR la sase luni (5.28%) plus o marja de 6%, pentru clientii care decid sa-si incaseze venitul lunar prin banca.
La randul sau, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a redus dobanzile la doua tipuri de credite in lei, fara ipoteca, pentru domeniul locativ si a eliminat comisionul de analiza dosar de 1.400 lei, pana la 30 iunie.
Dobanda la creditul in lei fara ipoteca, cu avans minim de 20%, s-a redus cu 2,1 puncte procentuale si este 12,9% pe an, fixa la lei, iar cea aferenta creditului cu avans minim de 40% este mai mica cu 1 p p, respectiv 10.9%. Dupa maxim 60 luni, dobanda devine 4,5% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare a imprumuturilor in lei.
“Pentru a vorbi de o redresare a procesului de creditare la nivelul anilor 2007-2008 este nevoie de schimbarea in bine a mai multor factori, in special in economia reala, atat la nivel european cat mai ales in tara noastra”, este de parere Liviu Andrei.
Potrivit datelor BNR, soldul imprumuturilor contractate de populatie se situa la nivelul de 102,89 miliarde lei la finele lunii februarie, in usoara scadere fata de ianuarie, cand insuma 103,19 miliarde lei. Totusi, perioada actuala, in care ne asteptam la crestere economica si o relaxare a politicilor de creditare ale bancilor, este una prielnica in care romanii sa inceapa sa se gandeasca din nou la consum si achizitia unei locuinte. Chiar daca optimismul dinainte de 2008 nu va reveni anul acesta, tendinta este de crestere si in domeniul creditarii, incepand cu lunile urmatoare, a spus Dragos Cabat.
Articole asemanatoare
-
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre c...
-
Cum schimbă fintech-ul recrutarea în IT în sectorul financiar
Fintech-ul a revoluționat sectorul financiar, aducând soluții inovatoare precum plățile dig...
-
Anunt ziar autorizatie mediu
Este esențial ca aceste anunțuri să fie redactate cu atenție, având în vedere nu doar...
-
Închirierea automobilelor de epocă în cinematografie
În industria cinematografică, detaliile sunt esențiale pentru a recrea o epocă trecută sau ...
-
Importanta ferestrelor cu geamuri termopan
Inlocuirea ferestrelor vechi sau cumparare de ferestre pentru o locuinta noua, este o sarcina pe ...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult