Frauda in Romania

Frauda in Romania Data: 27 octombrie 2015   Ora: 09:21

         Perioada 17-21 noiembrie este dedicata Saptamanii Internationale de Combatere a Fraudei si marcata de o serie de evenimente  iar  la Bucuresti  Asociatia pentru Prevenirea si Combaterea Fraudelor si Oxygen Events organizeaza doua evenimente Conferinta&Seminar, 17&18 noiembrie, ora 9,00, la Athenee Palace Hilton, sala Regina Maria, cu ocazia primei editii a conferintei cu tema “FRAUDA IN ROMANIA”, care va reuni profesionisti in anti frauda si va oferi oportunitatea de a va informa despre ultimele tehnici si instrumente in activitatea de combatere a fraudei.

       În prezent FRAUDA a devenit un termen intens mediatizat, astfel  încât, în mod constant vedem diverse titluri cu puternic impact, cel puțin reputațional pentru subiecții ei. Noutatea este că FRAUDA “NU EXISTĂ” sau cel puțin nu este definită în legislația românească ca o infracțiune aparte.

       De asemenea, FRAUDA nu este ceva inventat recent dar ținând cont de etimologia sa din latină: FRAUS care înseamnă un act de înșelăciune comis cu scopul de a produce un prejudiciu în beneficiul altuia, observăm că aceasta a creat preocupări din cele mai vechi timpuri, singurul lucru care s-a modificat pe parcurs a fost forma pe care a îmbrăcat-o FRAUDA.

       Dacă de-a lungul timpului un principiu latin spunea “FRAUS OMNIA CORRUMP IT” (FRAUDA CORUPE TOT), întelegem și că acest fenomen universal afecteză orice ramură a economiei.

      Asociația pentru Prevenirea și Combaterea Fraudelor împreună cu invitații săi își propun să conștientizeze toate persoanele interesate de:

  • Motivatia celor care comit frauda
  • Rolul evolutiei tehnologice in cybercrime
  • Modele operationale antifraud
  • Investigatiile interne si riscurile juridice

 

    In cadrul seminarului, lectorii Ciprian Paunescu si Florin Daniel Luca, profesionisti in domeniu, isi propun sa ofere participantilor mecanismele necesare pentru implementarea unui program de controale care sa conduca la o reducere a riscului de frauda in zona de achizitii , sa prezinte principalele tipare de frauda specifice sectorului de achizitii , sa prezinte o serie de controale generale si specifice care pot fi implementate in procesul de achizitii, receptie si folosire a imputurilor cumparate.

    Seminarul se adreseaza personalului din cadrul instituțiilor private sau publice cu atribuții în:       prevenirea, detectarea, investigarea fraudelor  managementul  riscului operațional, control intern, audit, conformitate  antreprenori, angajati, persoane care doresc sa acumuleze cunostinte si sa deprinda abilitati in vederea implementarii unui mecanism eficient de control intern in cadrul procesului de achizitii .

       Domnul Alin Becheanu, Presedinte al Asociatiei pentru  Prevenirea si Combaterea Fraudei si Presedinte al Comisiei Antifrauda in Asociatia Romana a Bancilor considera ca:

" Frauda este un  fenomen prezent printre noi din cele mai vechi timpuri si afecteaza atat economia cat si viata sociala. A incerca sa eradichezi frauda este o utopie, asa ca obiectivul ar trebui sa fie mai degraba: identificarea riscurilor si managementul lor.Conferinta " Frauda in Romania: De la Prevenire la Descurajare" se adreseaza celor care doresc sa inteleaga mai bine riscul de frauda,consecintele acesteia , precum si modalitati de prevenire si control.”

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult