Etapele de dezvoltarea a unui plan antiincendiu

Etapele de dezvoltarea a unui plan antiincendiu Data: 23 decembrie 2016   Ora: 14:10

Pe langa faptul ca orice companie trebuie sa apeleze la serviciile unei companii capabile sa ofere instalatii antiincendiu, precum Instal Montaj Fire Solutions, acestea trebuie sa realizeze si un plan antiincendiu. Pentru a dezvolta un plan de urgenta pentru organizatia pe care o detineti, parcurgeti pasii urmatori:

Analizati amenintarile si riscurile

Realizati un studiu al cladirii, atat pe plan extern cat si intern, pentru a determina elementele care pot genera riscuri suplimentare in cazul unei situatii de urgenta. Pentru aceasta aveti nevoie de:

Revizuirea mediului in care este amplasata cladirea. Luati in calcul ca depozitele de materiale periculoase sau alte elemente din zonele adiacente, ar putea lua foc sau sa cada asupra lucratorilor in timpul evacuarii cladirii.

Luati in considerare distanta dintre amplasarea serviciilor de urgenta, astfel incat sa puteti calcula timpii de raspuns in cazul unui incendiu.

Evaluarea starii instalatiilor de gaz, electricitate si apa.

Examinarea distribuirii spatiilor de lucru si verificarea pentru a va asigura ca nu exista elemente care pot interfera cu evacuarea rapida.

Identificarea zonelor sigure ale cladirii.

Determinarea accesibilitatii unor sisteme stingere incendiu, a iluminatului de urgenta, accesibilitatea la trusele de prim ajutor etc. Acestea ar trebui sa fie intotdeauna la indemana.

Evaluarea resurselor

Acest proces este un fel de inventar, care permite organizatiei sa stie pe ce poate conta si ce nu poate fi pus in aplicare in caz de incendiu. Pentru a se efectua aceasta analiza, se recomanda:

Stabilirea resurselor necesare pentru a repara sau instala anumite instalatii de stingere a incendiilor existente.

Definirea resurselor care sunt apte pentru a preveni si aborda o situatie de urgenta.

Realizarea unui inventar al acestor elemente de securitate existente in organizatie (extinctoare etc).

Definirea actiunilor si a grupurilor de sprijin

Aceasta etapa presupune dezvoltarea actiunilor de gestionare operationala pentru realizarea planului de urgenta. Pentru realizarea aceastei etape trebuie sa se tina cont de:

Stabilirea rutelor de evacuare respective si semnalizarea lor.

Stabilirea unor zone de securitate (interne si externe);

Setarea tipului de semnal care va activa planul si modul in care se va proceda la interior.

Determinarea timpilor de evacuare.

Stabilirea echipajelor de urgenta sau a grupurilor de sprijin care desfasoara actiuni operationale, cum ar fi coordonarea evacuarii.

Formarea lucratorilor pentru a servi drept sprijin pentru prevenirea si punerea in aplicare a planului de urgenta;

Proiectarea planului de urgenta

Organizatia trebuie sa detina un plan in care informatiile au fost precizate complet pe care sa-l faca cunoscut tuturor lucratorilor. Planul trebuie sa contina:

Toate birourile si alte incaperi din cladire, sa indice coridoarele, iesirile de urgenta, caile de evacuare, zonele sigure etc. Planul trebuie sa fie extrem de corect realizat, astfel incat, in cazul in care are loc un incident sa fie de un folos real pentru pompieri, ambulante etc.

Avand in vedere importanta serviciilor de urgenta (pompieri, politie, centre medicale etc.) planul trebuie sa includa si numerele de telefon care urmeaza sa fie utilizate in cazul in care are loc un astfel de eveniment.

Diseminarea si evaluarea

Organizatia trebuie sa informeze lucratorii cu privire la planul de urgenta. Toata lumea ar trebui sa stie ce sa faca si cum sa reactioneze. In plus, planul ar trebui continuu imbunatatit, in acest sens fiind necesar:

Sa se asculte opiniile lucratorilor in ceea ce priveste planul de urgenta.

Cel putin o data pe an sa sa realizeze evaluarea planului pentru a vedea posibilele modificari, deoarece numarul  de lucratori poate creste sau pot avea loc modificari in infrastructura originala.

Pentru servicii de consultanta, adresati-va companiei Instal Montaj Fire Solutions, despre care cititi mai mult aici: http://instalmontaj.eu/.

 

Reprezentant Instal Montaj Fire Solutions SRL Daniel Catalin Ionita – Consultant Sisteme Antiincendiu

Pentru ofertare va rugam sa o contactati pe doamna Catalina Badila – Director Comercial

 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult