Cursul valutar-evolutie saptamanala si previziuni 26-30 septembrie 2011
Data: 23 septembrie 2011 Ora: 17:58Moneda nationala a depasit in aceasta saptamana nivelul de 4,3 in raport cu euro, atingand cea mai scazuta valoare din ultimele 10 luni. Totusi, pierderile leului au fost mai mici in comparatie cu pierderile monedelor tarilor vecine,in special ale forintului si zlotului.
Nervozitatea de pe piete determinata de temerile cu privire la falimentul tot mai posibil al Greciei a fost amplificata de actiunea neconvingatoare a bancii centrale americane constand in achizitionarea de titluri de Trezorerie cu maturitate pe termen lung, in valoare totala de 400 milioane dolari, si vanzarea in cantitate egala de titluri cu maturitate pe termen scurt.
Fed a avertizat, de asemenea, ca exista riscuri semnificative in ceea ce priveste perspectivele economice americane, iar bursele din intreaga lume au scazut puternic.
Secretarul de stat in Ministerul Finantelor publice, Gheorghe Gherghina, a vorbit miercuri despre posibilitatea de a revizui in scadere prognozele de crestere economica pentru 2012, in contextul evolutiei regionale negative. Deciziile Uniunii Europene si Fondului Monetar International cu privire la rezolvarea situatiei din Grecia vor avea consecinte si in ceea ce priveste tara noastra.
Un alt eveniment notabil al saptamanii retrogradarea ratingului Italiei, miercuri, de catre Standard & Poor's.
Evolutie saptamanala
Moneda nationala s-a depreciat in prima zi a saptamanii, cotatia oficiala fiind de 4,2792 lei/unitate, in crestere cu 0,82 bani fata de sedinta precedenta. Marti, cursul a urcat la 4,2843, iar miercuri un euro era cotat la 4,2902 lei. Joi, cursul EUR/RON a fost 4,3081 lei/unitate, reprezentand cel mai inalt nivel de la cel mai inalt nivel din 6 decembrie 2010, cand a fost cursul a fost 4,3110 lei/unitate. Leul s-a apreciat nesemnificativ in fata monedei unice, la 4,3072 lei/unitate.
Previziuni
Desi, probabil, banca centrala nu va permite o depreciere puternica a leului, depasirea nivelului de 4,3 lei/euro, considerat limita aparata de BNR, fara o interventie hotarata indica faptul ca BNR, sub umbrela scaderii puternice a inflatiei, poate permite in continuare deprecierea controlata a monedei nationale, posibila in contextul intensificarii instabilitatii la nivel international.
Articole asemanatoare
-
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre c...
-
Cum schimbă fintech-ul recrutarea în IT în sectorul financiar
Fintech-ul a revoluționat sectorul financiar, aducând soluții inovatoare precum plățile dig...
-
Anunt ziar autorizatie mediu
Este esențial ca aceste anunțuri să fie redactate cu atenție, având în vedere nu doar...
-
Închirierea automobilelor de epocă în cinematografie
În industria cinematografică, detaliile sunt esențiale pentru a recrea o epocă trecută sau ...
-
Importanta ferestrelor cu geamuri termopan
Inlocuirea ferestrelor vechi sau cumparare de ferestre pentru o locuinta noua, este o sarcina pe ...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult