Cladirile cu terase hidro si termoizolate, mai sigure si mai confortabile
Data: 4 februarie 2016 Ora: 17:15Indiferent daca vrei sa construiesti sau sa modernizezi o cladire deja ridicata, responsabilitatea ta este sa faci cea mai buna treaba care poate sa fie realizata in momentul respectiv. Iar cu materialele care exista in ziua de astazi, nici nu mai este chiar atat de greu. Avansul inregistrat in privinta materialelor de constructie si a tehnicilor de lucru utilizate a adus avantaje enorme pentru proprietari. Imobilele se ridica mai repede, mai ieftin, iar calitatea vietii in ele a ajuns si ea la un nivel mai ridicat. Insa acest lucru se intampla doar in cazul constructorilor responsabili, care stiu ce detalii conteaza si cand nu ar trebui sa fie economi, ci sa investeasca in cele mai bune materiale si servicii.
Iar una dintre cele mai importante caracteristici ale unei cladiri moderne este eficienta energetica. Aceasta trebuie sa mentina caldura inauntru si frigul afara. In acelasi timp, apa trebuie sa fie impiedicata sa se infiltreze in interior, mai ales cea care poate sa provina de la nivelul terasei de pe acoperis. Pentru a te asigura ca toate acestea se si intampla, este nevoie sa apelezi la serviciile unei firme de specialitate, care sa te ajute cu hidroizolatia si cu termoizolatia terasei, iar aceasta poate fi gasita la Hidroizolatii-Conduraru.ro.
Ce este hidroizolatia
Apa reprezinta unul dintre principalii adversari ai stabilitatii unei cladiri. Aceasta poate duce la efecte neplacute, dar nu chiar atat de grave (precum igrasia sau mucegaiul), dar in acelasi timp poate sa cauzeze si niste accidente destul de grave, nedorite de nimeni. In timp, structura de rezistenta a cladirii poate sa fie afectata (ceea ce poate conduce la prabusirea ei), insa, inainte de asta, daca pe acoperis nu exista o hidroizolatie de calitate, acesta poate sa se prabuseasca si el.
De aceea, atunci cand un bloc nou este construit, hidroizolatia terasei sale reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi pe care constructorul trebuie sa il faca. La fel se intampla si in cazul cladirilor mai vechi, unde o astfel de lucrare poate sa aiba nevoie de o refacere.
Hidroizolatia poate sa fie realizata si de catre un muncitor amator, dar aceasta varianta nu este absolut deloc recomandata. In primul rand, lucrarea necesita anumite utilaje, dar si niste cunostinte in domeniul constructiilor si ceva experienta. Acestea vor fi valorificate in special atunci cand se doreste realizarea unei lucrari mai deosebite (acum este la moda realizarea de terase verzi, iar acestea au nevoie de o hidroizolatie speciala pentru a se proteja acoperisul).
In plus, in functie de tipul de acoperis, procesul ar putea sa fie diferit si sa necesite materiale diferite. In cazul teraselor circulabile se mai adauga un strat superior din pietris, care are rol de protectie, acesta fiind insa absent in cazul teraselor pe care nu circula. In plus, hidroizolatia poate sa fie simpla (intr-un singur strat sau in strat dublu de membrana bituminoasa, materialul utilizat in astfel de situatii, dar si insotita de termoizolatie.
Termoizolatia pentru terase nu este identica, dar seamana celei pentru pereti
Procesul de termoizolare a peretilor este mai simplu si mai comun. Aproape orice bloc modern vine inca din constructie cu un strat protector, iar multe primarii din tara aloca fonduri si subventii pentru locatarii care isi doresc o cladire cu o eficienta energetica mai buna.
In cazul aceluiasi proces pentru acoperis, lucrurile stau un pic diferit, pentru ca si nevoile sunt altele. Daca stratul de polistiren de pe perete nu intra in contact direct cu apa de ploaie, cel de pe terase face aceasta, asa ca simpla termoizolatie ar putea sa nu dea niciun rezultat, ba chiar sa fie distrusa in mai putin de un an. Tocmai de aceea, termoizolatia terasei trebuie sa fie realizata impreauna cu hidroizolatia acesteia, pentru ca proprietarul sa fie sigur ca ea isi va gasi si utilitatea si ca nu va reprezenta o investitie fara acoperire.
Procedeul poate sa fie totusi diferit, in functie de bugetul proprietarului si de nevoile acestuia. In mare, exista doua metode prin care se poate realiza o astfel de lucrare, iar cei care apeleaza la termoizolatii prin Conduraru Grup trebuie sa stie ca firma le ofera pe amandoua.
Cea mai simpla si mai ieftina varianta este cea clasica. Aceasta consta in montarea unui strat de termoizolatie, urmat de unul de hidroizolatie. In acest mod, termoizolatia este protejata impotriva apei, care nu se va mai infiltra si nu va afecta deloc acoperisul. Pentru procesul de termoizolatie se foloseste polistirenul extrudat, care este mai tare si mai dens decat cel expandat, foarte util pentru lucrarile facute pentru pereti. Totusi, in ultima vreme au aparut pe piata si cateva tipuri de polistiren expandat la fel de bun, dar cel extrudat ramane favoritul firmelor de specialitate, acesta fiind mai la indemana tuturor.
A doua posibilitate este sa se inverseze straturile. Astfel, termoizolatia este lasata la suprafata. Metoda este mai utila pentru ca protejeaza mai bine stratul de hiroizolatie, care este mai sensibil la distrugere si mai scump de inlocuit. Tocmai de aceea, ea este preferata atat in cazul in care se lucreaza pentru o terasa circulabila, dar si pentru una peste care se va monta un spatiu verde.
Nu in ultimul rand, constructorii mai folosesc si o metoda combinata, care consta in mai multe straturi de termoizolatie si hidroizolatie. In mod cert, aceasta este mai scumpa, dar, spun specialistii, şi rezultatele oferite sunt unele de o calitate superioara.
Pana la o astfel de incercare insa, foarte utile sunt si niste procese de hidroizolatie si termoizolatie clasice, mai ales daca nu se intentioneaza transformarea terasei in una circulabila. Firma trebuie si ea sa fie aleasa cu atentie, pentru ca o astfel de lucrare este una foarte importanta pentru siguranta cladirii si a celor care stau sau lucreaza in ea. Insa, odata ce alegerea a fost facuta, specialistii iti spun ce trebuie cumparat si de cate materiale este nevoie. De regula, cele necesare sunt ceva mai multe decat ar parea sa fie nevoie la o prima masuratoare, pentru ca se mai pierd din ele. Cu toate acestea, o lucrare de hidro si termoizolatie isi merita banii.
Articole asemanatoare
-
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre c...
-
Cum schimbă fintech-ul recrutarea în IT în sectorul financiar
Fintech-ul a revoluționat sectorul financiar, aducând soluții inovatoare precum plățile dig...
-
Anunt ziar autorizatie mediu
Este esențial ca aceste anunțuri să fie redactate cu atenție, având în vedere nu doar...
-
Închirierea automobilelor de epocă în cinematografie
În industria cinematografică, detaliile sunt esențiale pentru a recrea o epocă trecută sau ...
-
Importanta ferestrelor cu geamuri termopan
Inlocuirea ferestrelor vechi sau cumparare de ferestre pentru o locuinta noua, este o sarcina pe ...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult