Cele mai avantajoase 5 credite de nevoi personale in lei

Cele mai avantajoase 5 credite de nevoi personale in lei Data: 26 februarie 2013   Ora: 14:30

Portalul financiar Efin.ro a realizat un top al celor mai avantajoase cinci credite de nevoi personale in lei care se regasesc in oferta bancilor comerciale.

Clasamentul a fost realizat prin analiza urmatoarelor criterii:

1. Costuri (dobanda, DAE, comisioane): s-au comparat ofertele bancilor in functie de acesti parametri, atribuindu-se fiecareia un scor de la 1 la 5;

2.Avantaje: unele institutii ofera anumite facilitati in functie de care s-a asociat fiecarei oferte un scor de la 1 la 5 (perioada de gratie, Internet Banking gratuit, gama larga de venituri acceptate de banca, evaluare gratuita a imobilului adus in garantie);

3.Disponibilitatea institutiei de a acorda finantare persoanelor fizice. Pe fondul unui mediu financiar afectat de criza, bancile si-au inasprit conditiile de creditare; astfel, s-a atribuit un scor de la 1 la 5 in functie de criteriile de eligibilitate solicitate potentialilor clienti pentru obtinerea de finantare.

Pe primul loc in clasament se situeaza creditul negarantat Divers de la Banca Comerciala Romana. Dobanda creditului este fixa si poate avea o valoare intre 13.90% si 19.90%. Pentru o valoare a creditului de 10.000 RON pe o perioada de 5 ani, DAE este de 14.82%.

Avantaje: Pe langa faptul ca dobanda creditului este fixa, banca nu percepe comision de administrare si comision de analiza. De asemenea, BCR ofera gratuit asigurarea de viata, documentatia necesara este simplificata, iar creditul este aprobat in cel mult 3 zile de la depunerea acesteia.

Dezavantaje: Dobanda se stabileste in functie de istoricul de creditare al clientului, comportamentul sau de plata, vechimea si continuitatea sa in munca. Totodata, in cazul in care clientul incaseaza salariul/pensia in cont BCR, acesta beneficiaza de o dobanda mai mica.

Creditul de nevoi personale cu dobanda fixa oferit de Garanti Bank se afla pe pozitia 2 a topului. Banca ofera acest imprumut cu o dobanda fixa de 10.44%. DAE are o valoare de 13.62% pentru un imprumut in valoare de 10.000 RON pe o perioada de 60 de luni.

Pentru a contracta acest credit, solicitantii vor plati un comision de analiza dosar in valoare de 200 RON si un comision lunar de administrare de 0.20% aplicat la soldul creditului.

Avantaje: Asigurare de protectie a venitului oferita gratuit, dobanda fixa. In cazul contractarii creditului cu scop de refinantare, comisionul de analiza a dosarului este 0, daca imprumutul este contractat pana la data de 29 septembrie 2012.

Dezavantaje: Clientii standard nu beneficiaza de o dobanda redusa daca nu incaseaza venitul in cont Garanti Bank.

Locul trei al acestui top este ocupat de creditul de nevoi personale oferit de OTP Bank.

Dobanda perceputa pentru acest credit este fixa si are o valoare de 15.12%. DAE este de 16.21%, pentru un credit in valoare de 10.130 RON pe o perioada de 5 ani.

Avantaje: Creditul are costuri mici, dobanda fiind fixa si comisioanele de administrare si analiza dosar 0. Un alt avantaj este asigurarea pentru risc deces, oferita gratuit pe perioada de creditare. De asemenea, banca accepta o gama larga de venituri. Venitul lunar minim solicitat pentru cereri individuale este de 350 RON.

In cazul in care clientul nu inregistreaza restante, nu solicita schimbarea datei de scadenta, nu modifica metoda de rambursare a creditului si nu ramburseaza anticipat creditul (integral sau partial), la fiecare a 12-a rata lunara nu va achita dobanda, ci doar principalul.

Dezavantaje: In cazul in care clientul nu isi incaseaza venitul in cont OTP, acestia nu beneficiaza de reducerea cu 0.75 p.p. a dobanzii.

Creditul de nevoi personale oferit de Citibank se situeaza pe pozitia a patra a acestui clasament.

Dobanda este fixa si poate avea o valoare cuprinsa intre 13.99% si 18.99%. DAE, pentru un credit in valoare de 10.000 RON pe o perioada de 5 ani, este de 14.92% (pentru dobanda de 13.99%).

Banca percepe un comision de analiza a dosarului de 600 lei, iar comisionul lunar de administrare a creditului este 0.

Avantaje: Rate fixe si egale pe toata perioada de rambursare, comisioanele fiind incluse in totalitate in ratele lunare de credit. Comisionul de administrare este zero.

Dezavantaje: Clientii care isi incaseaza venitul in cont Citibank beneficiaza automat de o dobanda preferentiala de 13.99%. Varsta minima a solicitantului este de 25 de ani.

Locul 5 al topului este ocupat de creditul de consum cu asigurare de viata inclusa de la ING Bank.

Banca percepe o dobanda variabila de 14.97% (Robor la 3 luni + 9%). Pentru un imprumut in valoare de 10.000 RON pe o perioada de 5 ani, DAE are o valoare de 16.04%.

Banca percepe un comision de analiza a dosarului de 105 RON, platibil doar in cazul acordarii creditului, si un comision de administrare de 1% din valoarea totala a creditului, platit o singura data, la acordarea imprumutului.

Avantaje: Banca accepta o gama larga de venituri, iar venitul minim solicitat pentru cererile individuale este de 800 RON.

Dezavantaje: Marja bancii este personalizata in functie de incasarea recurenta a salariului in contul ING, istoricul clientului cu ING Bank de cel putin 1 an sau perioada de creditare. De exemplu, pentru clientii care incaseaza salariu in cont ING, marja poate fi de 5%.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult