Cum să obții jobul visat în 2017: Sfaturi din partea specialiștilor HR
Data: 7 februarie 2017 Ora: 11:16În anul 2017, 44% dintre angajatorii din România declară că numărul de angajați din cadrul companiei pe care o reprezintă va crește cu peste 10%, arată raportul ”Piața forței de muncă în 2017”, realizat de hipo.ro.
Să însemne acest lucru mai multe șanse să obții jobul la care visezi? Depinde foarte mult de eforturile tale. În continuare, te invităm să citești o selecție a câtorva dintre cele mai utile sfaturi venite chiar de la angajatori, cuprinse în raportul menționat. Află ce ai de făcut pentru a-ți crește nivelul de angajabilitate în anul 2017.
Stabilește-ți obiectivele profesionale
Cum decurge procesul de căutarea a unui nou loc de muncă? Aplici masiv, la întâmplare, sau ești selectiv și dedici timp numai joburilor pentru care ai pregătirea necesară? Alexandra Vlăduț, Recruitment Partner al Computaris, spune că e important să îți stabilești obiective profesionale clare, să fii activ și curios, conectat la domeniul în care vrei să te dezvolți.
Sfaturile ei pentru candidați sunt: ”Să-și stabilească obiective mult mai specifice. Să fie realiști cu privire la planul lor de carieră. Să aibă inițiativă și să ducă la bun sfârșit proiectele începute. Să rămână deschiși oportunităților, să fie motivați și altfel decât financiar.”
Pregătește-ți un CV cuprinzător
Un CV cuprinzător nu înseamnă un număr mare de pagini, ci informații necesare pentru jobul la care aplici. Rășcanu Simona, HR Manager la Insoftdev, îți recomandă să incluzi în CV detalii relevante despre experiența acumulată, proiectele pe care le-ai realizat sau activități extracuriculare. Rășcanu atrage atenția candidaților ”să nu ofere informații false în CV, care ar putea să îi descalifice odată ce sunt verificate.”
Fii proactiv și prompt în interacțiunea cu angajatorul
Bogdan Chiș, Directorul operațional al eJumpMedia, crede că ”e la fel de important, dacă vrei să fii angajat, să fii proactiv și prompt, să oferi feedback și să ai întrebări relevante de-a lungul interacțiunii cu angajatorul.”
Dacă primești un task sau o temă, respectă termenul limită și cerințele angajatorului. Chiar dacă nu ți s-a cerut, trimite angajatorului o temă sau un proiect, dovedind că ești capabil să realizezi anumite sarcini care nu reies din experiența ta, dar care sunt incluse în responsabilitățile postului pentru care aplici.
Dovedește angajatorului că ești motivat
Entuziasmul și motivația de care dai dovadă în interacțiunea cu angajatoru te ajută să-l convingi că ești cu adevărat interesat de a deveni parte din companie. Alina Badea, Industrial Business Manager al Excent Defi România SRL, spune că “felul în care te prezinți la un interviu de angajare este de asemenea important: o ținută office, deținerea unui CV, a unui instrument de scris etc., sunt aspecte pe care noile apreciem.”
Obține cât mai multe informații despre compania vizată
Înainte de a aplica la un job, încearcă să afli cât mai multe despre activitatea companiei, ce presupune poziția pentru care aplici, iar în timpul discuțiilor cu angajatorul, încearcă să obții cât mai multe detalii despre modul în care se vor desfășura activitățile pe care le ai tu de îndeplinit.
Irina Condurariu, Responsabil Resurse Umane al Norauto România, consideră că “este foarte important să descoperim candidați care cunosc deja detalii despre compania unde au fost invitați, care tratează cu seriozitate și respect procesul de selecție în care au fost implicați și sunt cu adevarat interesați de oportunitatea de carieră oferită, adresează recruterului întrebări suplimentare cu referire la responsabilitățile și oportunitățile jobului pentru care candidează.”
Ține minte că găsirea jobului la care visezi este un proces de lungă durată și nu se rezumă doar la a aplica și a merge la interviuri. Cauți un job bine platit în Cluj, Timișoara, Iași, București sau alt oraș din țară? Îți recomandăm să afli mai multe despre cum va evalua piața descărcând gratuit raportul "Piata fortei de munca in 2017", realizat de hipo.ro.
Articole asemanatoare
-
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre c...
-
Cum schimbă fintech-ul recrutarea în IT în sectorul financiar
Fintech-ul a revoluționat sectorul financiar, aducând soluții inovatoare precum plățile dig...
-
Anunt ziar autorizatie mediu
Este esențial ca aceste anunțuri să fie redactate cu atenție, având în vedere nu doar...
-
Închirierea automobilelor de epocă în cinematografie
În industria cinematografică, detaliile sunt esențiale pentru a recrea o epocă trecută sau ...
-
Importanta ferestrelor cu geamuri termopan
Inlocuirea ferestrelor vechi sau cumparare de ferestre pentru o locuinta noua, este o sarcina pe ...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult