Cum începi să tranzacționezi la bursă
Data: 17 noiembrie 2022 Ora: 18:16 Cum începi să tranzacționezi la bursăTranzacționarea și investițiile sunt două abordări diferite în ceea ce privește bursa. Care este mai mai bună depinde, în mare măsură, de timpul pe care îl dedici și de toleranța ta la risc.
A tranzacționa acțiuni, sau a juca la bursă în jargonul traderilor, implică cumpărarea și vânzarea acțiunilor diferitelor companii în efortul de a câștiga bani din fluctuațiile zilnice ale prețului. Această abordare pe termen scurt este ceea ce diferențiază traderii de acțiuni de investitorii tradiționali la bursă, care tind să investească pe termen lung.
Investitorii cumpără direct acțiuni în speranța că prețul acestora va crește și le vor putea vinde mai târziu pentru profit. Ei susțin mantra tradițională de a cumpăra ieftin și de a vinde scump - cunoscută sub numele de “a merge long”. Investitorii vor intra în poziții pe o perioadă mai lungă, încercând să profite de pe urma modificărilor prețului acțiunilor, precum și de pe urma plăților de dividende.
Traderii, pe de altă parte, ar putea căuta să profite de oscilațiile prețurilor pe termen scurt. În loc să investească în acțiuni, traderii speculează cu privire la valoarea acțiunii. Ei pot specula cu privire la creșterea prețului, mergând long, precum și la scăderea prețului, mergând short.
Acest lucru este posibil prin tranzacționarea instrumentelor derivate, precum CFD-urile (Contracte pentru Diferență).
Dacă crezi că prețul CFD-urilor pe acțiunile alese de tine va crește, poți „Cumpăra” (mergând long pe acțiunile subiacente). Dacă crezi că prețul unei anumite acțiuni va scădea, ai putea „vinde” (mergând short). Prin urmare, diferența de bază dintre CFD-uri și acțiuni este aceea că prin intermediul CFD-urilor poți obține profit chiar și atunci când acțiunile scad în valoare. Evident, există întotdeauna riscul de a pierde bani dacă faci o alegere greșită.
Dacă te gândești să începi să joci la bursă, există o serie de pași pe care, de regulă, începătorii îi parcurg. La fiecare pas, investitorii își pot personaliza opțiunile în funcție de stil și obiective. Acești pași te vor ajuta să începi să tranzacționați pe piața bursieră prin stabilirea obiectivelor, determinând ce tip de investitor ești și alegând cel mai bun broker, tipului de cont și investițiile pentru a-ți atinge obiectivele.
Pasul 1: Descoperă ce fel de investitor ești și stabileste-ți obiectivele
Pentru a stabili modul în care vei aborda piața, va trebui să descoperi ce fel de investitor ești. Mai exact, va trebui să-ți evaluezi toleranța la risc, să decizi dacă vrei să adopți o abordare activă sa una pasivă și să te gândeștii la suportul de care vei avea nevoie.
Înainte de a te implica, va trebui să stabilești un obiectiv și un orizont de timp care să servească ca perioadă estimată pentru atingerea obiectivului. Scopul și orizontul investiției pot ajuta apoi la alegerea unui tip de cont și a activelor potrivite.
Pasul 2: Îmbunătățește-ți cunoștințele
Există o varietate de criterii în baza cărora poți alege acțiunile. Unii oameni investesc în marca lor preferată de mașini. Alții merg acolo unde spun experții. Dar traderii serioși fac analize aprofundate.
Sunt multe de spus când vine vorba de a te documenta unde îți vei investi banii. Asta înseamnă să pătrunzi în culisele companiilor și a situațiilor financiare ale acestora (analiză fundamentală), sau să te uiți la istoricul evoluției prețurilor și la mișcările din trecut pentru a face previziuni cu privire la o posibilă evoluție viitoare (analiză tehnică).
Există o mulțime de moduri prin care poți învăța cum să faci asta. Unii brokeri online oferă resurse educaționale profunde, complete, cu videoclipuri și webinarii.
Pasul 3: Definește-ți stilul și strategia de tranzacționare
Stilul de tranzacționare este un set de preferințe care determină cât de des vei tranzacționa și cât timp vei păstra acele tranzacții deschise. Se va baza pe dimensiunea contului tău, pe cât timp poți dedica tranzacționării, pe personalitatea ta și pe toleranța ta la risc.
Există o serie de stiluri utilizate pentru a realiza o strategie de tranzacționare a acțiunilor, fiecare dintre acestea având un mediu de piață adecvat și riscuri inerente strategiei.
- Positional trading: implică menținerea unei tranzacții pentru o perioadă lungă de timp, fie că este vorba de săptămâni, luni sau chiar ani.
- Swing trading: se concentrează pe luarea unei poziții pe o mișcare mai mare. Implică păstrarea unei tranzacții pe mai multe zile sau săptămâni, pentru a profita de mișcările pieței pe termen scurt și mediu.
- Intraday trading: este un stil conform căruia traderul va deschide și închide toate pozițiile înainte ca piețele să se închidă în fiecare zi. Traderii intraday vor cumpăra și vinde mai multe active în cursul unei zile de tranzacționare, sau, uneori, de mai multe ori pe zi, pentru a profita de mișcările pieței pe termen scurt.
- Scalping: presupune deschiderea și menținerea unei poziții pentru o perioadă foarte scurtă de timp, de la câteva secunde până la cel mult câteva minute. Ideea este să deschizi o tranzacție și să ieși din ea de îndată ce piața se mișcă în favoarea ta - luând profituri mici, dar frecvente.
Pasul 4: Alege un broker care se potrivește nevoilor tale
Pentru a tranzacționa acțiuni ai nevoie de un broker, dar nu te atașa de orice broker. Alege unul cu termenii și instrumentele care se potrivesc cel mai bine cu stilul și experiența ta. O prioritate pentru traderii activi vor fi comisioanele reduse sau brokerii fără comision și cei cu resurse educaționale aprofundate.
Pentru a te asigura că vei lua decizia corectă și vei fi mulțumit de alegerea ta în ceea ce privește cel mai bun broker de acțiuni ar trebui să acorzi atenție și unor aspecte specifice, cum ar fi: gama de active, instrumentele de research și suport, platformele și aplicațiile de tranzacționare, taxele și costurile în ansamblu.
Pasul 5: Analizează și alege activele
După ce ți-ai stabilit obiectivele, ți-ai definit strategia și ai ales cel mai bun broker pentru tine, este timpul să faci o analiză, să-ți alegi activele în care vei investi și să începi.
Atunci când alegi o acțiune, este important să faci propria analiză asupra unei companii și să te documentezi în amănunt. Ar trebui să apelezi atât la analiza fundamentală, cât și la analiza tehnică atunci când evaluezi situația financiară a unei companii și potențiala performanță viitoare a prețului acțiunilor.
Concluzie
Tranzacționarea poate fi o modalitate palpitantă de a câștiga bani rapid. Cu toate acestea, ar putea atrage rapid și pierderi mari.
Investiția înseamnă, de obicei, câștiguri mai mici pe termen scurt, dar și mai puține pierderi severe.
Adoptarea unor pași sistematici pentru tranzacționarea la bursă poate ajuta la obținerea unui randament bun sau, cel puțin, la evitarea unor greșeli care te-ar putea face să eșuezi înainte de a începe.
Disclaimer
Informațiile prezentate aici nu intenționează să constituie Consultanță pentru investiții. Informațiile de aici sunt furnizate ca o comunicare generală de marketing numai în scop informativ și, ca atare, nu au fost pregătite în conformitate cu cerințele legale menite să promoveze independența cercetării investiționale și nu fac obiectul niciunei interdicții de a tranzacționa înainte de difuzare. a cercetării investiţionale. Nu are în vedere obiectivele specifice de investiții, situația financiară sau nevoile particulare ale oricărui beneficiar.
Articole asemanatoare
-
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre c...
-
Cum schimbă fintech-ul recrutarea în IT în sectorul financiar
Fintech-ul a revoluționat sectorul financiar, aducând soluții inovatoare precum plățile dig...
-
Anunt ziar autorizatie mediu
Este esențial ca aceste anunțuri să fie redactate cu atenție, având în vedere nu doar...
-
Închirierea automobilelor de epocă în cinematografie
În industria cinematografică, detaliile sunt esențiale pentru a recrea o epocă trecută sau ...
-
Importanta ferestrelor cu geamuri termopan
Inlocuirea ferestrelor vechi sau cumparare de ferestre pentru o locuinta noua, este o sarcina pe ...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult