Ministrul Transporturilor: restructurarea companiilor de stat va dura 2 ani

Ministrul Transporturilor: restructurarea companiilor de stat va dura 2 ani

1 februarie 2011

Sursa: money.ro

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat dupa finalizarea intalnirii cu reprezentantii FMI, ca restructurarea companiilor de stat din subordinea ministerului va dura aproximativ doi ani si ca, in viitor, doar companiile cu un management performant vor mai primi ajutor din partea statului:

"Toate companiile de stat din subordinea ministerului Transportului si Infrastructurii, care traiesc mai mult din bugetul de stat decat din veniturile proprii, nu trebuie sa mai fie o povara pentru statul roman.
E clar ca nu se pot face miracole peste noapte, programul se va intinde pe o perioada de 2-3 ani, dar e un program pe care impreuna cu partenerii nostri internationali l-am lucrat si il vom lucra in perioada urmatoare.
Poate cea mai importanta activitate a ministerului si a companiilor din subordine va fi in 2011 pentru ca aici discutam despre absorbtia fondurilor europene si pot sa va spun ca delegatia celor trei institurii europene a fost multumita de progresele pe care ministerul le-a facut in cele aproape 5 luni de cand ma aflu aici si a apreciat si tinta pe care am stabilit-o pentru anul acesta: un minim care sa insemne de 10 ori mai mult.
Vom accelera programele de restructurare ale companiilor implicate in procesul de implementare a acestor probgrame si aici vorbim despre CFR Infrastructura si despre Compania Nationala de Drumuri si Autoistrazi.
In concluzie, am stabilit un parteneriat pe o perioada mai lunga de timp, cel putin 2 ani, in baza caruia companiile din subordinea noastra sa fie restructurate si mai mult, eu ca ministru, consider ca aceste societati, daca vor sa fie sustinute si ajutate in plata arieratelor, care din nefericire sunt foarte mari, mai ales la calea ferata situatia financiara este foarte dificila, ajutorul financiar din partea statului nu va fi primit decat daca dovedesc ca au capacitatea sa se restructureze, sa reduca pierderile. Altfel, statul nu e obligat sa plateasca pentru gauri negre.
Si-au stabilit tinte realiste pentru 2011 si daca vor reusi sa le si atinga printr-un management mult mai performant, anul 2012 va fi un an in care vor beneficia de un ajutor major din partea statului, dar totul este conditionat."

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


CATEGORII VIDEO

  • Grecii, din nou in strada

    Grecii, din nou in strada

    1:19
  • Bucurestiul, cea mai poluata capitala

    Bucurestiul, cea mai poluata capitala

    2:11
  • Romania face lobby pentru sistemul energetic

    Romania face lobby pentru sistemul en [...]

    1:35
  • Suspectul de la Brindisi, anchetat

    Suspectul de la Brindisi, anchetat

    1:07
  • Atac la Barack Obama

    Atac la Barack Obama

    1:06
  • Deputat acuzat de inselaciuni imobiliare

    Deputat acuzat de inselaciuni imobili [...]

    2:27
  • Sechestrati in larg

    Sechestrati in larg

    1:35
  • Scumpiri la pompa

    Scumpiri la pompa

    1:16
  • Masina de politie goneste cu 160 de km pe ora

    Masina de politie goneste cu 160 de k [...]

    0:27
  • Europenii condamna instabilitatea din Romania

    Europenii condamna instabilitatea din [...]

    1:24
  • Seceta prelungita are si efecte benefice

    Seceta prelungita are si efecte benef [...]

    1:10
  • Petrecere "secreta" cu 20 de femei

    Petrecere "secreta" cu 20 de femei

    1:24

Comentarii


0