Vasilescu: nu putem iesi din recesiune in 2010

Vasilescu: nu putem iesi din recesiune in 2010
Stire oferita de BloomBiz.ro

Data: 8 iulie 2010   Ora: 12:46

El sustine ca "considerente psihice, emotionale" vor interveni puternic asupra pietei si a consumului pe parcursul acestui an.

Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a mai explicat ca inflatia are o componenta structurala, una corectiva (22% din inflatie este creata de preturile administrate), precum si o componenta emotionala.

"Recesiunea si dezechilibrul bugetar nu pot fi rezolvate in acelasi timp. Nu avem cum sa iesim anul asta din recesiune.

Considerentele psihice vor interveni puternic, intrucat cresterea TVA si diminuarea salariilor bugetarilor influenteaza negativ consumul", a afirmat Vasilescu.

In acelasi timp, consilierul BNR sustine ca fiecare banca isi va stabili singura politica de dobanzi, iar Banca Nationala a Romaniei nu considera deocamdata necesara o crestere a dobanzii de politica monetara.

"BNR nu a dat semnalul cresterii dobanzilor", a mai spus Vasilescu.

El a adaugat ca inflatia cauzata de cresterea taxei pe valoarea adaugata nu este "o inflatie normala, obisnuita", intrucat nu vine din cauze monetare.

"In cazul asta, nici nu este normal ca dobanzile sa reactioneze", a conchis consilierul guvernatorului BNR.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult