UNPR: renuntarea la cota unica, inoportuna

UNPR: renuntarea la cota unica, inoportuna
Stire oferita de BloomBiz.ro

Data: 13 iulie 2010   Ora: 10:07

Intrebat cum comenteaza afirmatia lui Sebastian Vladescu potrivit careia Romania trebuie sa treaca la cote progresive de impozitare a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011, Cosea a spus ca personal nu este de acord cu renuntarea la cota unica.

"Eu cred ca e o idee care tine mai mult de filosofia fiscala, decat de practica economica.

Sigur cota unica are o anumita valabilitate in timp, dar deocamdata in Romania e foarte greu sa punem problema inlocuirii cotei unice cu o cota progresiva intr-un sistem in care economia pe venituri inca nu e stabilizata, avem o reducere de salarii, de venituri in general, deci e o idee pe care dl. ministru o are pentru o gandire in perspectiva si cred ca va da niste lamuriri mai tarziu.

Parerea mea personala e ca nu ne putem gandi la inlocuirea cotei unice", a spus Cosea, dupa o intalnire a grupului de experti din coalitie de la ministerul Finantelor.

Cosea a mai explicat ca trecerea la un sistem progresiv si mai ales luarea unei asemenea decizii in aceasta perioada de vacanta este un lucru "complicat" si ca o asemenea decizie trebuie bine cantarita din timp.

"Practic e foarte complicat. Ganditi-va ca suntem in iulie, august e luna de vacanta, schimbarea Codului Fiscal, schimbarea viziunii asupra impozitarii, stabilirea cotelor de impozitare si mai ales stabilizarea economiei pe noi forme de venituri, ca urmare a schimbarii regulilor de salarizare si de pensionare e complicat.

E o gandire pe care dansul o are, pe care nu putem sa o rejectam, dar deocamdata parerea mea este ca trebuie sa lucram pe cota unica", a mai aratat liderul UNPR.

Cat despre posibilitatea reducerii TVA, o solicitare facuta in ultima vreme de presedintele Basescu, Cosea si-a exprimat indoiala ca o asemenea masura va asigura scaderea preturilor.

"Ganditi-va ca pana la sfarsitul anului noi va trebui sa mai rezolvam cateva lucruri care tin de curs, care tin de preturile la import ale produselor pentru ca variatia leului inseamna si variatia preturilor de import, or noi consumam din import 60-70 la suta din ce consumam, mai apar si inundatiile care vor duce la o crestere a preturilor la alimente in mod sigur.

Deci e greu de spus ce se va intampla. Oricum, nu ne putem astepta pana la sfarsitul anului la o scadere a preturilor.

Nu stiu nici macar daca se va modifica sau nu (TVA, n.r.). In ceea ce am discutat noi astazi, n-a aparut ideea asta. Dar eu am spus ca, teoretic, ca sa existe o miscare in preturi, aceasta modificare ar trebui sa fie facuta intr-un termen de 30 de zile. Dupa asta, probabil ca orice modificare ar avea efecte greu de evaluat acum", a conchis Mircea Cosea.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult