Romania colecteaza cele mai scazute venituri fiscale din UE
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Data: 28 iunie 2010 Ora: 12:48
Veniturile din taxe reprezinta 39,3% din PIB in UE, respectiv 39,7% din PIB in zona euro.
Desi Romania nu are cele mai reduse rate implicite de taxare, veniturile colectate din taxe sunt cele mai mici din UE ca procent din PIB.
Astfel, Romania avea in 2008, anul la care se raporteaza studiul Eurostat, o rata implicita de taxare de 29,5% asupra muncii (34,2% media UE), respectiv 17,7% asupra consumului (21,5% in UE), niveluri mai mici fiind inregistrate in mai multe state membre, care au reusit insa sa stranga mai multe venituri fiscale la buget.
Marea Britanie, care practica o rata impicita de taxare de 26,1% pe munca si 17,6% pe consum, a adunat venituri din taxe reprezentand 37,3% din PIB.
In situatii similare cu Marea Britanie prin comparatie cu Romania (taxe mai mici, dar venituri mai mari ca procent din PIB) se gasesc si Letonia sau Malta.
Danemarca si Suedia colecteaza cele mai mari venituri fiscale raportat la PIB, de 48,2%, respectiv 47,1% din productia interna, cu rate de taxare mai ridicate.
Veniturile din taxe colectate in Bulgaria sunt echivalente cu 33,3% din PIB-ul tarii, nivelul plasandu-se la 36,1% in Cehia, 40,4% in Ungaria sau 34,3% in Polonia.
Guvernul din Grecia a colectat in 2008 taxe reprezentand 32,6% din PIB.
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult