Precizarile guvernului despre impozitarea suplimentara a caselor

Precizarile guvernului despre impozitarea suplimentara a caselor
Stire oferita de BloomBiz.ro

Data: 12 mai 2010   Ora: 14:12

Intrebata cum comenteaza declaratiile social-democratului, Muntean le-a spus ziaristilor ca primul-ministru a mentionat posibilitatea impozitarii suplimentare fata de ceea ce prevede Codul Fiscal in acest moment.

Purtatorul de cuvant a spus ca nu s-a stabilit in acest moment cum vor fi marite impozitele pe proprietati si nu s-a discutat in sedinta, fiind vorba deocamdata despre o intentie.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, scrie pe blogul sau ca masura de impozitare suplimentara a celor cu mai multe proprietati, anuntata ca o noutate miercuri de premierul Boc, se aplica deja, si ca seful Guvernului nu stie care e situatia in tara pe care "intamplator" o conduce.

Fostul premier posteaza apoi fragmente din Codul Fiscal pentru a demonstra ca premierul Boc nu stie ca masura pe care a anuntat-o este in vigoare inca din 2003, de pe vremea Guvernului Nastase.

"In Romania reala, Codul Fiscal din 22 decembrie 2003 (Legea nr. 571/2003) prevede: Art. 252: Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce detin mai multe cladiri.

Daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri se majoreaza dupa cum urmeaza: cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; cu 50% pentru cea de-a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; cu 75% pentru cea de-a treia cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu".

Liderul PSD il ironizeaza pe Emil Boc, "doctor in drept constitutional", ca nu stie ce legi guverneaza tara pe care o conduce, aceleasi legi pe care a trebuit sa le aplice si atunci cand era primar.

Nastase nu il scuteste nici pe Sebastian Vladescu de critici, aratand ca ar fi trebuit sa-i spuna sefului sau ca masura exista deja, daca nu in calitate de ministru, macar in cea de propietar al mai multor case.

"Ca Emil Boc, doctor in drept constitutional, nu stie care este situatia reala din tara in care intamplator e prim-ministru e evident, dar ca nu mai stie ce legi a votat si apoi a aplicat in calitate de primar e grav.

Cum ministrul finantelor Sebastian Vladescu - proprietar a nu mai putin de cinci imobile - nu i-a atras atentia ca greseste, dovedeste ca ori il induce voit in eroare pe Emil Boc, ori are atatia bani incat nu mai stie cat plateste impozit sau se inscrie in grupa evazionistilor fiscali", conchide Adrian Nastase.

Statul va percepe un impozit suplimentar pentru cea de-a doua proprietate, aceasta fiind o alta masura ce urmareste cresterea veniturilor bugetare, a anuntat miercuri premierul Emil Boc.

"In proiectul de Lege pe care il vom pregati, incepand cu a doua proprietate vom solicita o impozitare suplimentara. Prima proprietate se impoziteaza normal, iar incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si a avea un efort de solidaritate si din partea celor care au mai multe proprietati", a spus Boc.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult