Pilonul II: active mai mari cu 4,4% in iunie

Pilonul II: active mai mari cu 4,4% in iunie
Stire oferita de BloomBiz.ro

Data: 9 iulie 2010   Ora: 10:41

Cele 9 fonduri de pensii obligatorii de pe piata aveau, la sfarsitul lui iunie, 5.055.102 participanti la pilonul II inscrisi la Casa Nationala de Pensii (CNPAS), cu 13.986 mai multi decat in luna anterioara.

Fondul ING continua sa controleze peste o treime (39%) din piata pensiilor private de pe pilonul II, cu active de 1,3 miliarde lei la finalul lui iunie.

Pe locul al doilea se afla AZT Viitorul Tau, gestionat de Allianz-Tiriac Pensii Private, cu active de 793,49 milioane lei si fondul Aripi, gestionat de Generali, cu active de 272,8 milioane lei.

Guvernul a inghetat pentru anul trecut la 2% contributia la pensiile private obligatorii, intarziind schema de majorare treptata a contributiilor inca din al doilea an de la lansarea sistemului.

In acest an, contributia la pilonul II a fost majorata la 2,5%, nivelul prevazut initial pentru acest an.

In programul initial pe care se bazau investitorii la lansarea pilonului II de pensii in Romania, nivelul cotributiei la pensiile private obligatorii urma sa se majoreze cu 0,5 puncte procentuale in fiecare an, incepand din 2009, pana ce va ajunge la 6% din salariul brut al participantilor intr-un interval de opt ani.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult