Radiografia pietei muncii in 2012

Radiografia pietei muncii in 2012 Data: 29 noiembrie 2012   Ora: 09:32

Recrutarile desfasurate de companiile prezente pe piata romaneasca au avut in 2012 momente de varf, dar si momente in care ritmul acestora a fost incetinit de diversi factori ce au tinut in principal de contextul economic, insa au fost procese continue, in fiecare luna fiind publicate pe portalul de recrutare eJobs.ro posturi noi, pentru care au putut aplica studenti, tineri absolventi, dar si persoane cu experienta.

Domeniile spre care s-au orientat cei mai multi candidati au fost Sales, Customer/Client Service, Administratie, Secretariat, Transporturi/Distributie/Depozitare, Productie, Inginerie, IT, Finante Contabilitate si Medicina.

Numarul posturilor publicate pe portalul eJobs.ro pana pe 26 noiembrie este de peste 158.000.

Joburile care au strans in acest an cele mai multe CV-uri fac parte din domenii precum Vanzari, Customer/Client Service, Achizitii/Logistica/Aprovizionare, Transporturi/Distributie.

Intr-un clasament al job-urilor cu cel mai mare numar de aplicatii in 2012, pe primele trei pozitii se situeaza posturile de casier (13.849 aplicanti), operator Agentie Pariuri Sportive (11.933 aplicanti) si manager trainee - sef de magazin (10.926 aplicanti).

Si in 2012, ca si anul trecut, candidatii au fost interesati in primul rand de stabilitate la locul de munca, de contracte pe perioada nedeterminata si salarii care sa nu oscileze in sens negativ, de la o perioada la alta, dar si sa ocupe pozitii care sa le ofere posibilitatea sa se dezvolte din punct de vedere profesional.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Anunt ziar autorizatie mediu

Este esențial ca aceste anunțuri să fie redactate cu atenție, având în vedere nu doar conținutul, ci și modul în care este ... citeste mai mult