De ce externalizeaza multinationalele salarizarea

De ce externalizeaza multinationalele salarizarea Data: 10 mai 2013   Ora: 09:16

Peste 85% dintre companiile multinationale doresc sa-si imbunatateasca practicile de salarizare pe care le folosesc in prezent. Ele se declara, insa, sceptice in privinta capacitatii furnizorilor de servicii de salarizare de a propune o solutie integrata aplicabila global – se arata in noul studiu Ernst & Young, Global Payroll: Myth or Reality.

"Experienta ultimilor ani a aratat ca principalele motive pentru care companiile romanesti aleg externalizarea serviciilor de calcul salarial sunt: evitarea sau macar reducerea costurilor asociate administrarii de personal (formarea profesionala a angajatilor responsabili de calculul salarial, actualizarea software-ului utilizat etc.), evitarea finalizarii unor controale fiscale cu sanctiuni, dorinta de pastrare a confidentialitatii in ceea ce priveste nivelul de salarizare sau beneficiile acordate unor angajati cu functii de conducere. Un alt aspect problematic in contextul schimbarii rapide a legislatiei aplicabile in domeniu este fluctuatia de personal in departamentul financiar-contabil sau de resurse umane, motiv pentru care companiile prefera sa lucreze cu un furnizor extern de servicii”, a precizat Claudia Sofianu (foto), liderul departamentului Human Capital al Ernst & Young Romania.

Potrivit studiului, doar una din cinci companii (22%) detine in prezent un model global de salarizare. Acest lucru este, insa, valabil mai ales in cazul organizatiilor care opereaza in pietele mature si, prin urmare, mai inclinate sa adopte un model cu adevarat unitar de salarizare.

In acelasi timp, doar 15% dintre respondenti cred ca eficienta solutiilor lor de salarizare este excelenta si respecta cele mai bune practici. Pe de alta parte, majoritatea respondentilor (54%) considera ca solutia lor de salarizare este buna, dar ca este loc pentru imbunatatiri.

Atunci cand vine vorba despre selectarea unui nou furnizor global de solutii de salarizare, primele trei criterii luate in considerare sunt: costurile (19%), acoperirea geografica / globala (18%) si platforma tehnologica de care dispune (10%).

Studiul Ernst & Young analizeaza raspunsurile date de 161 de sefi ai unor companii globale de top si ai unor companii furnizoare de solutii de salarizare.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult