Taxa de solidaritate in imobiliare

Taxa de solidaritate in imobiliare
Stire oferita de BloomBiz.ro

Data: 18 iunie 2010   Ora: 11:30

Taxa de solidaritate va fi impusa proprietarilor de mai multe locuinte printr-o ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal.

Documentul, obtinut de MEDIAFAX, prevede ca persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri cu destinatie de locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, datoreaza in acest an o taxa de solidaritate reprezentand 50% din impozitul datorat pe acest an pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 100% din impozitul datorat pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si 200% din impozit pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.

Taxa va trebui platita pana la 30 septembrie 2010 inclusiv, la bugetul local.

Noua taxare este justificata de Guvern prin necesitatea cresterii veniturilor bugetelor locale in contextul economic si financiar actual, estimandu-se ca astfel vor fi colectate inca 31 milioane lei in 2010.

Proiectul initial de modificare a Codului Fiscal prevedea majorarea impozitului perceput persoanelor care detin in proprietate doua sau mai multe locuinte, cu 30% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 100% pentru cea de-a doua cladire si cu 200% pentru cea de-a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Pentru aplicarea noilor impozite, compartimentele de specialitate ale administratiei publice locale urmau sa calculeze diferentele de impozit datorate pentru perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a ordonantei si 31 decembrie 2010.

Prin majorarea impozitelor, care urmau sa fie introduse de la 1 iunie, Guvernul estima ca va obtine pentru sase luni din acest an un plus de venituri de 45,9 milioane lei (0,01% din PIB).

In prezent, in baza Codului Fiscal, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri este majorat cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua cladire, cu 75% pentru cea de-a treia cladire si cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult