Activele imobiliare ale Republica, scoase la vanzare de lichidator
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Data: 19 martie 2010 Ora: 10:26
Lichidatorul a anuntat ca va organiza o licitatie cu strigare pentru vanzarea in bloc a unui teren cu o suprafata de 258.469 metri patrati si 133 de constructii - cladiri industriale cu o suprafata ocupata la sol de circa 78.000 metri patrati. Terenul este evaluat la 39,8 milioane de euro.
Directorul executiv al RVA Insolvency Specialists, Teodor Nicolae, a declarat, agentiei MEDIAFAX, ca Republica, in procedura de faliment de sase ani, are datorii totale de 62 milioane de euro, din care 36 milioane de euro catre Ministerul Finantelor Publice.
La finele anului 2007, lichidatorul a vandut firmei indiene Maharashtra Seamless linia de fabricatie a tevilor petroliere a Republica pentru 21,5 milioane lei (6,21 milioane euro), care a fost transferata in India.
Celelalte utilaje au fost vandute pe piata locala, din comercializarea tuturor mijlocelor de productie fiind incasate 12,5 milioane de euro.
"Din cele 12,5 milioane de euro, circa zece milioane de euro au fost cheltuite pentru plata restantelor catre salariati, astfel ca salariatii nu mai sunt creditori, iar restul au fost cheltuieli de lichidare, respectiv paza, utilitati etc", a spus Nicolae.
Uzina Republica a fost vanduta in 2003 unui consortiu format din firmele Moody-Rom Trading Romania, Moody International Trading-SUA, OOO Temerso-Rusia si ZAO Compania Temerso-Rusia, pentru suma de 1,9 milioane euro, insa investitorul nu si-a indeplinit angajamentele financiare, iar situatia financiara a societatii s-a degradat treptat, pana la intrarea in faliment.
In toamna acelui an, muncitorii l-au sechestrat in uzina pe reprezentantul consortiului, solicitand administratiei sa le plateasca imediat salariile restante, care totalizau aproximativ doua milioane de dolari.
Sindicatul s-a adresat justitiei, iar Tribunalul Bucuresti a instituit sechestru asigurator asupra unei parti din bunurile societatii.
Sindicalistii au acuzat patronatul ca, printr-un sistem tip suveica, a transferat activele societatii catre o firma controlata de catre consortiu, pentru suma de 80 de milioane de euro.
In luna noiembrie 2004, Tribunalul Bucuresti a admis cererea lichidatorului de anulare a contractului de privatizare, astfel ca statul a redevenit proprietarul societatii. Uzina functionase doar trei luni dupa data semnarii contractului de privatizare.
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult