Cum functioneaza sistemul de economisire-creditare?

Cum functioneaza sistemul de economisire-creditare? Data: 6 iunie 2011   Ora: 17:44

Slide-ul 3 din 3

In mod firesc, economisirea in lei este primul pas. In functie de tipul de contract pentru care se opteaza, economisirea poate fi in medie de 5 ani, cu depuneri lunare, sau mai putin de 2 ani, cu o depunere unica.

Potrivit BCR Banca pentru Locuinte, economiile recomandate pentru un an sunt in valoare de 4.000-4.200 lei, pentru aceasta valoare randamentul contractului fiind maxim. Banca recomanda incheierea mai multor contracte in familie, cu titulari diferiti, pentru economii mai ridicate. Depozitele sunt bonificate cu o dobanda de 2%-3%, in funtie de tipul de contract, calculata la vedere.

Depunerile efectuate sunt garantate de catre Fondul de Garantare Depozitelor in Sistemul Bancar.

"Pentru obtinerea unui credit locativ avantajos, cu dobanda mica si fixa pe toata perioada contractului (5% sau 6% pe an, in functie de tipul de contract ales), clientii trebuie sa economiseasca suma minima (intre 40% si 50% din suma contractata - in functie de varianta de contract aleasa) si sa indeplineasca conditiile de eligibilitate solicitate de banca si de legislatia in vigoare.

Celor care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ, inainte de a economisi suma minima, BCR BpL le ofera posibilitatea de a contracta imediat un credit intermediar sau anticipat - micsorand astfel perioada de asteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ", spune presedintele BCR BpL.

Contractele de economisire-creditare ofera multiple optiuni. La sfarsitul celor 5 ani de economisire, clientii nu sunt obligati sa accepte creditul locativ, ci pot merge mai departe cu etapa de economisire sau pot retrage banii cu dobanda bancii fara justificarea modului in care vor fi utilizati. Un client poate accesa un credit locativ si dupa perioada de economisire de 5 ani.

In prima etapa, clientii vor plati comisionul de deschidere a carui valoare, care de regula este 1% din suma contractata si comisionul de administrare a contului, al carui nivel este similar cu cel perceput de banci la conturile curente. Banca poate percepe in plus comisioane pentru servicii suplimentare, la solicitarea clientului.

In urmatoarea etapa a contractului, creditarea, clientul are la dispozitie banii economisiti, dobanda si prima de la stat, ceea ce constituie un avans important. Creditul in lei este prevazut cu o dobanda de 5% sau 6% (fixa) pe an. Alte costuri includ comisionul perceput la acordarea creditului, asigurarea de imobil si asigurarea de viata. Nu exista comision pentru rambursarea anticipata.

Creditul locativ in lei cu dobanda fixa va avea o rata lunara de rambursare aproximativ egala cu rata lunara de economisire.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Banci Si Asigurari


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult