Plasamentele refugiu se mentin in atentia investitorilor
Data: 18 august 2011 Ora: 11:14Cotatia aurului a urcat ieri, pe piata din SUA, pentru a treia zi la rand, apropiindu-se de nivelul maxim record, pe fondul temerilor legate de criza datoriilor din Europa.
Acestea au fost alimentate de rezultatul intrunirii de marti dintre cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy, care au respins ideea extinderii fondului de salvare a zonei euro si posibilitatea lansarii de obligatiuni comune.
In schimb, cei doi oficiali au anuntat ca le vor propune partenerilor europeni, in septembrie, introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare si formarea unui guvern unic al zonei euro.
Pretul aurului cu livrare in decembrie a urcat cu 10,2 dolari (0,6%) la ora 10.04, la Comex New York, ajungand la 1.795,20 dolari uncia. Cotatia a inregistrat nivelul maxim record de 1.817,60 dolari/uncie la data de 11 august. La Londra, pretul aurului cu livrare imediata a urcat cu 0,1%, la 1.787,94 dolari uncia.
Anul acesta, pretul aurului a castigat 26%. In opinia analistilor, aurul continua sa fie plasamentul cel mai atractiv pe termen scurt, mai ales ca incertitudinile privind zona euro nu au cum sa dispara prea curand.
Ascensiunea de ieri a cotatiei aurului a avut la baza si temerile privind inflatia din SUA, potrivit Bursa.ro.
Pe piata metalelor de baza, pretul cuprului a crescut ca urmare a declinului stocurilor de la London Metal Exchange (LME), pe fondul cererii din China. Pretul cuprului cu livrare peste trei luni a crescut cu 1% pe piata londoneza, la 8.920 dolari tona metrica. La Shanghai Futures Exchange, pretul cuprului cu livrare in noiembrie a urcat cu 0,5%, la 66.800 yuani (10.455 dolari) tona. La New York, pretul a crescut cu 1,6% la ora 10.03, fiind de 4,0785 dolari livra.
Stocurile de cupru monitorizate de LME s-au redus vreme de trei saptamani consecutive, ajungand la 461.775 tone la data de 12 august. In Asia, stocurile erau, in 16 august, de 173.575 tone - cel mai redus nivel din aprilie.
Pretul petrolului a crescut in conditiile in care investitorii anticipau declinul stocurilor de combustibili din SUA. Departamentul Energiei urma sa anunte, ieri, situatia stocurilor.
Pretul titeiului cu livrare in septembrie a crescut cu 2,07 dolari (2,4%) la ora 10.05, la New York Mercantile Exchange, ajungand la 88,72 dolari. La ICE Futures Europe din Londra, cotatia petrolului Brent cu livrare in octombrie era de 111,38 dolari/baril, mai mare cu 2,25 dolari (2,1%) fata de ziua anterioara.
Sursa: Bursa.ro
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Stiri International
-
Societe Generale iese de pe piata din Belarus
Societe Generale a vandut institutia Belrosbank rusilor de la Alfa Bank, punand astfel capat prez...
-
MasterCard anunta clasamentul pan-european al aplicatiilor mobile de cumparaturi
MasterCard a facut public un clasament pan-european unic al aplicatiilor mobile de cumparaturi, d...
-
Investitii de mai mult de 650 de milioane pentru dezvoltarea administratiei si a sistemului judiciar din Romania
Comisia Europeana a anuntat astazi printr-un comunicat de presa adoptarea programului operational...
-
Visa Europe lanseaza noi servicii de plati, inclusiv prin retelele sociale
Visa Europe extinde serviciul Visa Direct, denumit anterior Visa Personal Payments, in majoritate...
-
Importurile din China, mai scumpe cu 17-18%
Importurile din China ar trebui sa se scumpeasca in total cu 17-18%, daca se iau in calcul at&aci...
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult