In pofida crizei, numarul milionarilor lumii a crescut

In pofida crizei, numarul milionarilor lumii a crescut Data: 23 iunie 2010   Ora: 09:17

Numarul milionarilor in dolari a crescut in 2009 cu 17% la nivel mondial, la zece milioane, in pofida intrarii economiei globale in cea mai severa recesiune din ultimele decenii, potrivit unui studiu realizat de Merrill Lynch si Capgemini, transmite Reuters.

Averea acestora a avansat cu 19% anul trecut, la 39.000 de miliarde de dolari, recuperand  in mare parte pierderile cauzate de criza financiara.

Bursele au crescut aproximativ cu 50%, iar fondurile de hedging si-au recuperat pierderile din 2008, intr-un an marcat de cheltuieli guvernamentale pentru programe de stimulare economica si relaxarea politicilor de catre bancile centrale.

"Vedem deja semne distincte de recuperare, iar in anumite zone chiar o revenire completa la nivelurile de bogatie si crestere din 2007", a declarat Sallie Krawcheck, sefa diviziei de administrare a averii la Bank of America.

Cea mai rapida crestere a averii s-a consemnat in India, China si Brazilia, iar in regiunile America Latina si Asia-Pacific au fost inregistrate niveluri record.

Numarul asiaticilor bogati a urcat la trei milioane, ajungand din urma Europa. Averea acestora a avansat insa cu 31%, la 9.700 de miliarde de dolari, devansand pentru prima data pe europeni (9.500 de miliarde de dolari).

In America de Nord, numarul milionarilor a inregistrat un avans de 17%, in timp ce averea acestora a crescut cu 18%, la 10.700 de miliarde de dolari, transmite Mediafax.

Statele Unite ale Americii au avut anul trecut cei mai multi milionari in dolari, respectiv 2,87 milioane, urmate de Japonia - 1,65 milioane, Germania - 861.000 si China - 477.000. Elvetia a inregistrat cea mai ridicata concentratie de milionari, de 35 la fiecare 1.000 de adulti.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Ce este regenerarea osoasă a dinților și când e nevoie de ea

Regenerarea osoasă este o procedură medicală esențială în stomatologie, destinată să restaureze sau să stimuleze formarea de os nou ... citeste mai mult