FMI: economia Italiei ramane vulnerabila

FMI: economia Italiei ramane vulnerabila Data: 11 iulie 2012   Ora: 10:58

Fondul Monetar International ramane la decizia ca economia Italiei este "vulnerabila" in fata crizei datoriilor din zona euro.

Chiar mai mult, expertii spun ca tara s-ar putea confrunta cu un soc in ciuda "eforturilor deosebite" ale premierului Mario Monti.

Efectele masurilor de austeritate sunt preconizate sa devina vizibile abia la inceputul anului viitor.

FMI se asteapta astfel sa se observe o crestere a exporturilor insa avertizeaza ca ritmul cresterii economiei va continua sa fie sub cel al zonei euro.

Institutia internationala mai mentioneaza ca bancile italiene sunt in general stabile dar sunt dependente in mare masura de lichiditatile de la BCE.

Bancile si-au majorat capitalul, dar se confrunta cu riscuri din cauza recesiunii si a presiunilor de pe pietele financiare.

FMI cere Italiei reducerea cheltuielilor si impozite mai scazute pe termen mediu.

Mai trebuie implementate si reformele structurale, cum ar fi reformarea pietei muncii, introducerea unor reglementari in favoarea afacerilor si majorarea concurentei in sectorul serviciilor.

Datoria publica a Italiei va urca la aproximativ 126,4% din PIB in 2013, mai spun specialistii FMI.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult