Bogatii vor deveni mai bogati

Bogatii vor deveni mai bogati Data: 5 mai 2011   Ora: 17:30

Investitiile publice si private controlate de cele mai bogate familii se vor dubla ca valoare pana in 2020, la 202 trilioane de dolari de la 92 trilioane in acest an, potrivit unui sondaj realizat in randul milionarilor din 25 de tari de catre Deloitte LLP, citat de Reuters.

Intre timp, numarul familiilor cu mai mult de un milion de dolari va creste cu doua treimi, la 55,5 milioane in tarile dezvoltate, iar in statele emergente, precum China, India si Brazilia, numarul va creste cu peste 100%, la 10 milioane.

Totusi, Deloitte estimeaza ca cele mai multe famillii instarite vor continua sa se gaseasca in SUA si Europa, in pofida obsesiei industriei de gestionare a bogatiei fata de pietele emergente.

China, Brazilia, Rusia si alte tari emergente vor "produce" noi milionari la o rata mai rapida decat pietele dezvoltate, fiind sustinute de expansiunea economica, preturile marfurilor si dezvoltare.

Valoarea bogatiei milionarilor din 10 tari emergente se asteapta sa se tripleze de la 7 trilioane de dolari la 25 trilioane dolari in acest an. Pana in 2020, China se va alatura probabil topului celor mai bogate 10 natiuni, cu o bogatie de 3,6 trilioane dolari.

Dintre tarile emergente, Deloitte se asteapta ca China sa fie in continuare forta motrice a cresterii averii milionarilor, urmata de Brazilia si Rusia. In tarile dezvoltate, Australia si Singapore vor avea cea mai rapida rata a cresterii avutiei milionarilor.

SUA vor ramane probabil casa celor mai multi milionari, numarul acestora dublandu-se la 20 de milioane pana in 2020. Bogatia totala in randul milionarilor americani va atinge 87 trilioane dolari pana in 2020, ceea ce inseamna o crestere anuala de 9%.

Bancile, brokerii si corporatiile vor avea o multime de oportunitati de crestere in state precum California, Florida si New Jersey, care vor avea pana in 2020 cea mai mare densitate a milionarilor americani.

In studiu, bogatia include active financiare precum actiuni, obligatiuni si alte investitii si bunuri nefinanciare precum resedinta, bunuri de folosinta indelungata, capitaluri proprii si alte active.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Regenerarea osoasă a dinților: Ce este, de ce e importantă și când este nevoie de ea

Regenerarea osoasă este o procedură medicală esențială în stomatologie, destinată să restaureze sau să stimuleze formarea de os nou ... citeste mai mult