Deficitul bugetar s-a incadrat in tinta impusa de FMI

Bugetul general consolidat a inregistrat in primele trei luni din 2010 un deficit estimat la 8,22 miliarde lei, sub limita tintei de deficit, in valoare de 8,25 miliarde lei, prevazuta in Aranjamentul Stand-by incheiat cu Fondul Monetar International, potrivit datelor prezentate de Ministerul Finantelor Publice.
Veniturile bugetului general consolidat au insumat 37,5 miliarde lei, reprezentand o usoara ameliorare a decalajului fata de realizarile perioadei corespunzatoare din anul precedent (-1,4%).
In termeni nominali, impozitul pe profit a crescut cu 8,9% in intervalul analizat, in timp ce impozitul pe venit s-a micsorat cu 9,5%.
Incasarile din accize au crescut cu 182,7 milioane lei (+5,9%) fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar veniturile din TVA s-au redus de la 1,3 miliarde lei, in primele doua luni ale anului, la 1 miliard lei la 31 martie 2010.
Cheltuielile bugetului general consolidat s-au diminuat cu 0,5% in intervalul analizat, la 45,8 miliarde lei, in timp ce cheltuielile cu bunuri si servicii s-au redus cu 0,4%.
In ceea ce priveste cheltuielile de personal, acestea au inregistrat o scadere cu 8,7%, ca urmare a celor patru zile de concediu fara plata acordate in luna decembrie 2009 de catre personalul din sectorul bugetar, drepturile de personal acordate in ianuarie fiind aferente lunii decembrie, precum si alte masuri de reducere a cheltuielilor de personal prevazute in OUG nr. 34/2009 privind rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar- fiscale si Legea nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.
Cheltuielile cu asistenta sociala s-au majorat cu 15,6%, cea mai mare crestere (119,4%) inregistrandu-se la asigurarile pentru somaj si la bugetele administratiilor locale (55,6%) .
Totodata, cheltuielile cu dobanzi au crescut cu 36,6%, ca urmare a majorarii valorilor nominale a deficitelor bugetare acumulate din anii precedenti.
In ceea ce priveste cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital precum si transferuri pentru programele de dezvoltare, acestea au insumat 4,3 miliarde lei, reprezentand 9,4% din totalul cheltuielilor bugetului general consolidat.
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Stiri Economie
-
Indicatorii monetari confirma starea de insecuritate si volatilitate din economie
Masa monetara in sens larg a inregistrat la sfarsitul lunii februarie 2015 un sold de 258.601,1 m...
-
Benoit Coeure : „BCE nu poate fi de acord cu reducerea datoriei Greciei”
Benoit Coeure, membru în Consiliul director al băncii centrale europene a afirmat astăzi că...
-
Scaderea preturilor de consum
Deflatia la 1,7% la sfarsitul trimestrului trei din 2015, in usoara scadere fata de maximul atins...
-
Productia industriala in pierdere de viteza
Productia industriala a lunii august 2015 a crescut cu 6% fata de aceeasi luna a anului precedent...
-
Top 10 companii de transport rutier
RisCo.ro a actualizat clasametul primelor 10 companii ce activeaza in zona transportului rutier d...
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
De ce să alegi rulouri exterioare din aluminiu? Avantaje
Acestea oferă multiple beneficii, de la protecție termică și fonică, până la un plus de siguranță și intimitate. Dacă te ... citeste mai mult