Sfaturi pentru un management inteligent
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Data: 23 martie 2010 Ora: 14:19
Oamenii de succes din jurul nostru se bazeaza pe o strategie duala.
Pe de o parte, acestia privesc in "propria ograda" pentru a se asigura ca business-ul lor este indreptat in directia corecta. Pe de alta parte, ei tin cont de mediul extern, in contextul crizei si de oportunitatile oferite de aceasta.
Acest articol prezinta in continuare cativa pasi utili in acest sens.
Pune in balanta punctele tari si punctele slabe
Invata sa iti cunosti propriul business. Daca esti constient de posibile defecte in unele zone ale afacerii, acum este momentul sa le remediezi.
In mod similar, cauta noi modalizati de a fructifica punctele tari si profita de imprejurare.
Regandeste strategia de vanzari
Identifica cele mai profitabile produse sau servicii pe care compania ta le ofera si concentreaza toate eforturile de vanzare, in consecinta.
Utilizeaza drept unitate de masura venitul global, sau chiar mai bine, ROI brut.
Clasificarea clientilor
Pentru acest pas este necesara determinarea profitabilitatii fiecarui client in parte.
Daca un client "absoarbe" prea multe resurse, ai doua optiuni: sa maresti preturile sau sa renunti la el, pentru ca nimeni nu isi permite clienti neprofitabili acum.
Intensifica eforturile de marketing
Cea mai mare greseala pe care companiile o fac atunci cand vor sa economiseasca este sa reduca din costurile de marketing.
Studiile au aratat ca business-urile care mentin, sau chiar isi accentueaza activitatea de marketing in conditii economice delicate, obtin beneficii considerabile, intr-un final.
Analizeaza recompensele financiare pentru angajati
Contextul in care trebuie sa-ti dezvolti afacerea te determina sa obtii rezultate mai bune de la forta de munca de care dispui.
Daca nu ai facut asta inca, foloseste instrumente de masurare a eficientei si astfel iti va fi mai usor sa faci conexiunile corecte intre performanta si remuneratia meritata.
Renegociaza cu furnizorii pentru a reduce cheltuielile
Un exemplu bun ar fi chiria. Daca iti expira contractul in cativa ani, poti propune o prelungire in schimbul unor concesii cu privire la costuri.
Daca ai suficienti bani sa platesti aprovizionarea prompt, foloseste-i ca sa obtii discounturi si bonificatii.
Nu uita ca salariul este singura cheltuiala consistenta pe care o afacere mica si-o permite in aceste vremuri.
Indreaptata-te catre clientii concurentei
Daca cei care aleg serviciile sau produsele concurentei si se indoiesc de calitatea acestora, ar putea sa fie receptivi la mesajul tau.
O alta varianta este achizitionarea competitorilor aflati in dificultate.
Imbunatateste-ti personalul
O multime de persoane valoroase care isi cauta un loc de munca acum.
Daca te-ai chinuit pana acum cu angajati mediocri, este timpul sa constientizezi ca acestia impiedica evolutia afacerii tale.
In cazul in care iti dai seama ca nu reusesti sa ii aduci la nivelul dorit, fa un efort si implementeaza unele schimbari radicale.
Deschide bine ochii
Fii mereu in cautare de idei proaspete si oportunitati, incearca sa ramai in tendinte si interactioneaza cu alti antreprenori pentru a vedea cum se descurca ei.
Invata din intamplarile din jurul tau si fii mereu pregatit sa profiti de orice ocazie se iveste in calea ta.
Daca esti capabil sa manageriezi "inteligent" business-ul tau, compania nu numai ca va supravietui recesiunii, ci va reusi sa obtina chiar si profit din ea.
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult