De ce sa-ti recompensezi angajatii
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Data: 6 mai 2010 Ora: 14:43
Un sistem de recompensare corect ar trebui sa ia in calcul doua aspecte: poti recompensa performanta sau comportamentul unui angajat.
Performanta poate fi usor cuantificata, pentru ca se face legatura directa intre obiectivele initiale si rezultatele obtinute.
Intr-o companie specializata pe vanzari, spre exemplu, masurarea se poate realiza prin centralizarea periodica a rezultatelor pentru a identifica cei mai buni agenti de vanzari.
Comportamentele care merita o rasplata pot avea legatura cu orele petrecute la birou sau cu ideile propuse de angajati.
Recompensele materiale, prima optiune a managerilor
Cand se ia in calcul recompensarea angajatilor, prima solutie care vine in minte oricarui manager este marirea de salariu sau bonusul.
Unii manageri aleg varianta unei recompense pe termen lung pentru persoanele-cheie, oferindu-le un mic procent din actiunile companiei, potrivit entrepreneur.com.
Recunoasterea efortului si aprecierea, valoroase in ochii angajatilor
Deoarece angajatii sunt tot timpul interesati sa afle care este nivelul lor profesional, acestia vor fi motivati si de aprecierea verbala a sefului.
Un angajat cu un comportament exemplar sau cu realizari concrete si recente poate fi rasplatit prin multumiri in fata colegilor, ca modalitate de exprimare a recunoasterii meritelor.
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult