Cum sa maresti sansele de a obtine un job
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Data: 26 aprilie 2010 Ora: 09:25
Pune-ti CV-ul la punct
Scrie un CV cu un limbaj adecvat pentru a scoate in evidenta rezultatele.
Inlocuieste expresiile banale precum "spirit de echipa" sau "aptitudini organizationale" cu verbe active, care au un impact mai puternic.
Pentru a indica performanta, foloseste cifrele cat mai des posibil.
In loc sa spui ca ai coordonat o echipa de trei oameni, ai putea folosi o fraza de tipul "coordonarea unei echipe formata din trei angajati care au interactionat cu clientii, razultatul final fiind un procent al succesului de 100% in peste doi ani de zile".
Nu uita sa incluzi in CV-ul tau cuvinte-cheie cu privire la aptitudinile si pregatirea ta, deoarece multe dintre companiile mari utilizeaza calculatorul pentru a selecta persoanele pentru interviu.
Fii mereu sincer, pentru ca nu ai nicio sansa de succes intr-o piata competitiva daca CV-ul tau nu este 100% corect, spun specialistii citati de Forbes.
Scrie o scrisoare de intentie convingatoare
Scrie o pagina elocventa pentru a-ti sustine cauza.
Mentioneaza motivele pentru care meriti postul, insa evita sa repeti aspectele cuprinse in CV.
In continutul acesteia ar trebui pui in relief cel putin trei elemente decisive din descrierea jobului care te recomanda.
Limbajul pe care il folosesti trebuie sa pastreze nota angajatorului.
Foloseste inteligent retelele sociale
Fa o lista a companiilor unde ti-ar placea in mod deosebit sa lucrezi si foloseste-te de retele sociale precum LinkedIn sau Facebook pentru a crea legaturi cu fiecare in parte.
Inainte de asta, asigura-te ca reputatia ta online este impecabila.
Poti sa iti setezi profilul de Facebook astfel incat viitorii angajatori sa nu aiba acces la pozele si informatiile postate de tine, sau poti alege sa scrii post-uri care sa te puna intr-o lumina buna din punct de vedere profesional.
Posteaza CV-ul tau alaturi de o poza buna si pe LinkedIn.
Creeaza-ti un cont de Twitter pentru a-l folosi si urmareste diferiti specialisti in HR de la companiile care te intereseaza.
Comenteaza la post-urile lor atunci cand ti se par interesante si poti chiar sa citezi tweet-urile lor atunci cand iti plac.
Dupa cateva saptamani in care le-ai urmarit profilurile trimite-le un mesaj direct in care sa le spui ca ti-ar placea sa afli mai multe despre companie pentru ca e un loc in care ti-ai dorit mereu sa lucrezi.
Pregateste-te pentru interviu
Afla cat mai multe informatii despre companie si despre post inainte de a merge la un interviu.
Pregateste cel putin trei intrebari inteligente si nu te sfii sa iti arati entuziasmul pentru a-l convinge pe angajator ca iti doresti cu adevarat acel job.
Subliniaza realizarile tale, fara a exagera insa, si povesteste exemple relevante care iti evidentiaza calitatile.
Evita sa vorbesti de rau un fost sef, coleg sau vreo companie in care ai fost angajat.
Pastreaza acelasi ton cu cel al angajatorului, iar daca acesta e prietenos, incearca sa te relaxezi.
Fii pregatit pentru intrebarea "care sunt punctele forte si slabiciunile tale?".
Pentru partea cu punctele slabe trebuie sa ai mereu pregatit un raspuns, iar acesta trebuie sa fie pus intr-o lumina pozitiva.
Persoana cu care stai de vorba vrea sa stie daca esti constient de slabiciunile tale si daca esti suficient de matur ca sa vorbesti despre ele.
Ramai in "joc"
Foloseste-te de perioada dintre job-uri pentru a-ti exersa si dezvolta abilitatile.
Poti face activitati de voluntariat sau, daca iti permiti, poti urma un curs intr-un domeniu relevant pentru directia in care te indrepti.
Cea mai mare greseala intr-un interviu este sa ramai fara cuvinte cand esti intrebat despre activitatile tale din ultima perioada.
Intensifica-ti activitatea sociala
Fii cat mai activ si nu ezita sa raspandesti vestea ca esti in cautarea unui job.
Apeleaza la toate cunostintele tale pentru a obtine alte legaturi si poate chiar vei fi prezentat unor potentiali angajatori.
Inoarce situatia in favoarea ta spunand tuturor cat de entuziasmat esti sa intalnesti noi oportunitati.
Pregateste-ti un mini-discurs de 15-30 de secunde in care sa rezumi experienta si planurile de viitor, idee pe care o poti folosi in orice situatie sociala.
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult