Cum poti gasi un job in timpul recesiunii

Cum poti gasi un job in timpul recesiunii
Stire oferita de BloomBiz.ro

Data: 19 aprilie 2010   Ora: 22:35

Rata somajului va continua sa creasca, in urmatoarele luni, potrivit analistilor, insa nu inseamna ca nu va veti putea gasi de lucru.

Multi dintre somerii de azi vor fi nevoiti sa-si extinda cunostintele si in alte domenii, pentru a reusi sa-si gaseasca un loc de munca, mai ales ca, in timpul crizei, companiile cauta, din ce in ce mai mult, persoane specializate foarte bine pe anumite domenii.

Iata ce ati putea face pentru a gasi un loc de munca chiar inainte de redresarea pietei muncii, potrivit specialistilor de la U.S. News & World Report:

Luati-va certificari pe domenii tehnice

Daca v-ati uitat pe site-urile cu anunturi pentru locuri de munca disponibile, ati observat, probabil, ca cea mai mare partea din acestea sunt pe domenii tehnice. Fie ca se cauta programatori, ingineri si consultanti de profil, va poate fi de ajutor sa invatati ceva mai multa matematica si sa va luati certificari pe aceste domenii.

Pe langa faptul ca v-ar spori mult sansele de a obtine un loc de munca, aceste joburi sunt rasplatite, de obicei, cu salarii mai mari decat cele non-tehnice.

De asemenea, acest tip de posturi va ofere o stabilitate pe termen lung, avand in vedere ca au o importanta crescuta pentru cresterea economica si sunt de viitor.

Faceti-va un plan

Un plan bine pus la punct este important pentru orice proiect. Ganditi-va la procesul de cautare a unui job ca la un proiect si realizati un plan pe masura. Potrivit unor studii din Statele Unite, candidatii care erau disciplinati si isi faceau un plan, primeau mai multe oferte de munca si, evident, aveau mai mult succes in atingerea scopului final.

In acelasi studiu, s-a observat ca existenta unui plan reduce si nivelul de stres al candidatilor, ajutandu-i sa faca mai bine fata la interviurile de angajare.

Faceti toate eforturile sa obtineti recomandari

Multe persoane care isi cauta un loc de munca se plang ca, desi trimit sute de CV-uri, nu primesc niciodata feedback si in nici un caz nu sunt invitati la un interviu. Acest lucru se intampla din cauza abordarii gresite a procesului de cautare. Important este sa trimiti CV-ul, insotit de o recomandare, acolo unde trebuie.

In multe companii, in special cele multinationale, cea mai buna resursa pentru gasirea unor noi talente sunt chiar angajatii. Candidatii recomandati de angajati sunt preferati, deoarece se crede ca acestia sunt mai bine calificati si au un plan pe termen lung in compania respectiva. De asemenea, acestia au si prioritate cand vine vorba de organizarea interviurilor.

O metoda de a va face cunoscut angajatorilor poate fi si prin site-urile de socializare, daca nu aveti norocul sa cunoasteti deja pe cineva din interior. Intrati in vorba cu cei care gestioneaza conturile de Facebook, Twitter sau LinkedIn si incercati sa aflati cat mai multe lucruri despre compania respectiva si daca puteti sau nu sa primiti o recomandare.

Fiti deschis, odata ce va angajati

Potrivit studiilor, aproape jumatate din noii angajati pleaca din companie in 18 luni, deoarece nu se pot adapta sau nu stiu sa comunice. Lectia ar fi ca, dupa ce va angajati, nu va inchideti in sine, ci incercati sa va dezvoltati capacitatile de comunicare interpersonala.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult