Cum pastrezi angajatii valorosi in compania ta

Cum pastrezi angajatii valorosi in compania ta
Stire oferita de BloomBiz.ro

Data: 13 iulie 2010   Ora: 10:16

Remuneratia

Unul dintre principalele atuuri pentru o companie este salariul oferit, instrument prin care aceasta poate atrage si pastra pentru o perioada de timp angajatii de calitate.

Pune-te la curent cu ce se intampla pe piata muncii in ceea ce priveste plata salariilor, folosindu-te de sondaje de opinie realizate printre persoanele care lucreaza in acelasi domeniu.

Pentru a obtine beneficii atat pentru companie, cat si pentru angajati stabileste compensatii mai mari pentru anumite obiective.

Cere parerea angajatilor pentru a afla ce beneficii, in afara de bani, i-ar mentine motivati in compania ta.

Relatia manager-angajati

Specialistii citati de Monster.com sustin ca motivul principal pentru care oamenii raman la locul de munca este relatia cu superiorii.

Cand relatiile se racesc, multi dintre angajati prefera sa plece din companie.

Pentru a evita aceasta situatie, trebuie imbunatatite abilitatile de comunicare si leadership a fiecarui manager, prin sedinte de coaching si sesiuni de training.

Creeaza un mediu sigur si incurajeaza angajatii sa isi prezinte nemultumirile in fata managerilor, cat mai repede posibil.

Cumunicarea

Pentru a fi sigur ca nu pierzi angajatii talentati trebuie sa asiguri o comunicare de calitate in ceea ce priveste obiectivele companiei, asteptarile existente si evaluarea muncii angajatului, potrivit specialistilor citati de Monster.com.

In realizarea acestui tip de comunicare este esentiala existenta unei viziuni clare, impartasite in mod regulat.

Trebuie sa comunici, sa colaborezi si sa fii un bun ascultator, astfel incat fiecare salariat sa fie multumit de activitatea sa zilnica.

Munca in echipa si respectul fata de efortul angajatului sunt alte atribute-cheie pentru o companie care isi respecta statutul.

Priveste in perspectiva

Acorda putin timp pentru problema perderii angajatilor valorosi.

Astfel eviti situatia in care compania va infrunta o reducere serioasa a personalului, peste cativa ani.

Creeaza strategii bine puse la punct prin care sa imbunatatesti capacitatea companiei de a pastra si dezvolta cel mai valoros capital al sau, resursele umane.

Articol de Oana Bucurenciu

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult