Ministerul Economiei va detine 84,39% din actiunile Electra
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Data: 25 mai 2010 Ora: 12:25
Electra va fi controlata in proportie de 84,39% de Ministerul Economiei (413,5 milioane actiuni), in timp ce Fondul Proprietatea va avea o participatie de 15,09% (73,9 milioane actiuni), potrivit proiectului de divizare si de fuziune a Hidroelectrica in perspectiva infiintarii celor doua societati energetice nationale.
Totodata, Termoelectrica va detine 0,25% din titluri (1,2 milioane actiuni), Societatea pentru Inchiderea-Conservarea Minelor va avea 0,13% (657.388 actiuni), iar Hidroelectrica va avea 0,11% (568.104 actiuni).
Cei cinci actionari vor detine in coproprietate doua actiuni Electra, intrucat numarul titlurilor nu poate fi impartit exact.
Astfel, Hidroelectrica va detine 44,5% din cele doua titluri, Ministerul Economiei - 15,5%, Fondul Proprietatea - 19,5%, Termoelectrica - 11%, iar Societatea pentru Inchiderea-Conservarea Minelor - 9,5%.
Hidroelectrica va fi divizata, o parte din activele companiei urmand sa fie transferate celeilalte societati, si va fuziona prin absorbtie cu alte companii energetice.
Astfel, Hidroelectrica va transfera care Electra active in valoare de 3,1 miliarde lei, care reprezinta 19,15% din activele sale nete. In urma operatiunii, Hidroelectrica isi va diminua capitalul social cu valoarea activelor transferate.
Activele nete ale Electra se ridica la 16,4 miliarde lei, din care jumatate, respectiv 8,2 miliarde lei, va fi reprezentat de Nuclearelectrica. Electra va avea un capital social de 4,89 miliarde lei, divizat in 489,9 milioane de actiuni.
"Dreptul de vot pentru aceste actiuni va fi exercitat de Ministerul Economiei", se arata in documentul citat.
KPMG a evaluat activele nete ale Hidroelectrica la 16,5 miliarde lei. Dupa transferul unor sucursale catre Electra, valoarea ctivelor nete ale Hidroelectrica va cobori la 13,3 miliarde lei.
De asemenea, Ministerul Economiei va controla 63,84% din capitalul Hidroenergetica (268,9 milioane actiuni), Fondul Proprietatea va detine 15,9% (66,9 milioane actiuni), iar producatorul de energie Termoelectrica va avea o participatie de 20,2%.
Termoelectrica este detinuta de stat, prin Ministerul Economiei. Prin preluarea de la Termoelectrica a filialelor Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Deva, Hidroelectrica va emite catre companie 85,2 milioane de actiuni noi.
Dupa divizarea Hidroelectrica, Ministerul Economiei si Fondul Proprietatea vor controla in comun o actiune a companiei.
Fondul Proprietatea va avea o cota de 62% din valoarea si drepturile atasate acestei actiuni si va avea drept de vot pentru aceasta, iar Ministerul Economiei va avea diferenta de 38%.
Hidroelectrica va avea un capital de 4,2 miliarde lei, divizat in 421,1 milioane actiuni.
Electra si Hidroenergetica urmeaza sa fie infiintate pana la 1 iulie, prin comasarea mai multor active de productie a energiei si carbunelui.
Electra va fi formata din Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Complexurile Energetice Turceni, Rovinari si Craiova, precum si din sucursalele Hidroelectrica de la Ramnicu Valcea, Sibiu, Targu Jiu si Hidroserv Ramnicu Valcea.
Din Hidroenergetica vor face parte Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursalele Termoelectrica Paroseni si Termoserv Paroseni, sucursalele Hidroelectrica de la Bistrita, Buzau, Cluj, Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Oradea, Sebes si Slatina.
De asemenea, in Hidroenergetica vor fi integrate filialele Hidroelectrica Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj SA, precum si o parte din Compania Nationala a Huilei, care va fi restructurata.
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult