Tigarile, mai importante decat rata la banca
Data: 20 septembrie 2011 Ora: 14:59Printre cheltuielile esentiale ale romanilor se numara plata utilitatilor, medicamentele, ingrijirea copiilor, mancarea, dar si tigarile, in cazul in care acestia sunt fumatori, arata concluziile unui studiu calitativ Mercury Research, realizat pentru compania de recuperare creante Kruk International.
Plata ratelor la banca intra in cea de-a doua categorie de cheltuieli, obligatorii, dar neesentiale, iar in ordinea prioritatilor, sunt urmate de cheltuielile cu benzina, dupa care urmeaza alte cheltuieli: distractii, cumparea de haine etc.
In ceea ce priveste planificarea bugetului lunar, doar o parte din respondenti au declarat ca intocmesc un plan al bugetului pentru a se asigura ca prioritatile sunt platite primele. Ceilalti au declarat ca platesc mai degraba pe masura ce cheltuielile apar.
Potrivit studiului, exista doua scenarii tipice prin care se ajunge la situatia de restantier: fie creditul a fost contractat intr-o perioada de stabilitate financiara care insa s-a deteriorat, fie creditul a fost luat in conditiile unei situatii materiale precare, pentru rezolvarea unor urgente (inmormantari, spitalizare, accident etc.).
Restantele sunt percepute de catre persoanele care ajung in aceasta situatie ca pe o mare povara, acestea devenind o sursa de stres constanta, de griji, de anxietate si de rusine.
"Persoanele care aua cumulat intarzieri la plata sunt stresate de faptul ca trebuie sa-si plateasca ratele si isi fac griji privind consecintele unei astfel de situatii. In plus, pierderea respectului de sine reprezinta un alt motiv important de ingrijorare. Toate acestea genereaza dorinta de izolare si de evitare a contactelor", a explicat sociologul Mircea Kivu.
In ceea ce priveste reactiile pe care le au restantierii, acestea sunt diferite. O parte dintre restantieri nu au niciun fel de reactie, fiind atat de surprinsi de situatia in care se gasec incat nu reusesc sa vada nicio rezolvare.
Cu toate acestea, majoritatea restantierilor reactioneaza si anume, incearca sa reduca din cheltuielile neesentiale, sa obtina o sursa suplimentara de venit sau o refinantare. Contactarea bancii creditoare este in general ultima solutie.
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Stiri Banci Si Asigurari
-
UniCredit incheie un parteneriat cu London Stock Exchange in vederea sustinerii dezvoltarii IMM-urilor
Prin acest parteneriat se lansează UniCredit CEE Lounge în cadrul programului ELITE pentr...
-
BCR Banca pentru Locuinte reduce dobanda pentru creditele intermediare fara ipoteca la 7% p.a., dobanda fixa pe toata durata creditului
BCR BpL oferă, de asemenea şi alte credite cu dobândă fixă pe toata perioada rambursării:...
-
Clientii care fac depozite la Banca Romaneasca sunt premiati cu asigurari si bonus la dobanda
Banca Românească lansează campania “Depozite cu Asigurare”, în ca...
-
UniCredit Bank: profit net consolidat de 183,6 milioane lei in primele noua luni din 2015
UniCredit Bank a realizat un profit net consolidat de 183,6 milioane de lei (41,3 milioane euro) ...
-
Studiu IRSOP prezentat de BCR Banca pentru Locuinte: Locuinta este centrul vietii. Fara sprijinul Guvernului si al bancilor romanii nu vor avea locuinte mai bune
Bucureşti, 12 noiembrie 2015 – Din totalul celor aproximativ 7,5 milioane de gospodarii din...
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult