Profitul Bancii Transilvania a crescut cu 44%

Profitul Bancii Transilvania a crescut cu 44% Data: 27 octombrie 2010   Ora: 17:30

Banca Transilvania a raportat pentru primele 9 luni ale acestui an un profit net in valoare de 69,71 milioane lei, in crestere cu 44% fata de perioada corespunzatoare din 2009, au anuntat reprezentantii institutiei.

Rezultatul operational a crescut in intervalul analizat cu 35%, la 581 milioane lei. Realizarea unui venit operational de 1,1 miliarde lei, cu 17% mai mare fata fata de 30 septembrie 2009, s-a datorat in special veniturilor din dobanzi, din operatiuni cu titluri si din comisioane.

“In primele 9 luni din acest an am realizat un profit operational mai mare cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Am avut in 2010 un parcurs stabil pentru ca am continuat sa gestionam prudent activitatea BT pe cele patru linii de afaceri: companii, IMM-uri, persoane fizice si Divizia Pentru Medici. Totodata, am acordat maxima atentie politicii de provizionare si managementului riscului, precum si controlului costurilor. In continuare, focusul nostru este indeplinirea obiectivelor stabilite pentru 2010, chiar daca urmeaza inca o perioada dificila”, a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers.

Raportul cost / venit s-a imbunatatit la 47% in primele noua luni din 2010 fata de 55% cat a fost in intervalul similar al anului precedent, ca urmare a intensificarii masurilor interne de control al costurilor.

Costul net al riscului de credit a inregistrat o tendinta de crestere, ajungand la 474 milioane lei.

Si activele bilantiere ale bancii au avansat cu 4% in intervalul analizat, la 20,212 miliarde lei.

Volumul creditelor acordate de institutie a crescut cu 8% de la inceputul anului, soldul fiind de 13,17 miliarde lei. Din totalul portofoliului de credite, 59,48% reprezinta imprumuturi pentru companii si  40,52% credite pentru persoane fizice. Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 6,92% din total.

Raportul credite / depozite este in continuare subunitar, mentinandu-se la un nivel de 0,83, cresterea resurselor atrase de la clientela fiind de 6% in 2010.

Soldul provizioanelor din activitatea de creditare a crescut cu 64% in primele 9 luni ale acestui an, la 1231 milioane lei, din care 230 milioane reprezinta provizioane nedeductibile fiscal, constituite suplimentar, in conditiile unui management al riscului adaptat mediului economic actual. Gradul de acoperire a creditelor neperformante  cu provizioane este de 135%, acest nivel fiind unul relativ prudent.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Banci Si Asigurari


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult