Pensii private: crestere generala
Data: 6 aprilie 2010 Ora: 11:10Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), la care contribuie peste 5 milioane de salariati, au inregistrat un randament mediu de 9,5% in primul trimestru al anului 2010, potrivit Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).
Randamentul mediu din ultimul an (martie 2009 - martie 2010) a fost de 24,2%, iar castigul mediu anual de la lansare (mai 2008) si pana in prezent al tuturor fondurilor de pensii obligatorii este de 17,7%.
Castigurile tuturor fondurilor de pensii private obligatorii au depasit rata inflatiei si dobanzile bancare medii oferite pentru depozitele populatiei. Performantele au diferit in functie de profilul de risc asumat si de structura investitiilor din portofoliile fondurilor.
Tinta de inflatie pentru intreg anul 2010 a Bancii Nationale a Romaniei este de 3,5%. In ultimul an (martie 2009 - martie 2010), rata estimata a inflatiei se situeaza intre 4%-5%. In cursul anului 2009, dobanda bancara medie pentru depozitele in lei ale populatiei a fost de 12,5%.
In acelasi timp, fondurile de pensii private facultative (Pilonul III), la care contribuie peste 193.000 de participanti, au inregistrat o performanta investitionala medie de 9,1% pe primul trimestru din 2010 si de 23% in ultimul an.
Castigul mediu anual de la lansare (mai 2007) si pana in prezent al tuturor fondurilor de pensii facultative este de 10,2%.
Principalele motoare de crestere a randamentelor au fost actiunile si obligatiunile corporative detinute de fondurile de pensii private. In acelasi timp, reducerea semnificativa a dobanzilor pe piata interna a dus la aprecierea valorii reale a titlurilor de stat (adica la cresterea preturilor acestor titluri) din portofoliile fondurilor de pensii.
"Fondurile de pensii private au mai marcat un trimestru de crestere puternica, valorificand oportunitatile de piata in beneficiul celor peste 5 milioane de contributori la sistem. Rezultatele investitionale deosebite au venit din echilibrul reusit de administratori in alocarea activelor intre actiuni si obligatiuni, in conditiile in care ambele clase au performat foarte bine in perioada analizata. Randamentele solide reprezinta cea mai buna carte de vizita a sistemului de pensii private, in demersul nostru continuu de crestere a gradului de informare si incredere a populatiei cu privire la aceasta metoda de economisire", a comentat presedintele APAPR,Crinu Andanut.
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Stiri Banci Si Asigurari
-
UniCredit incheie un parteneriat cu London Stock Exchange in vederea sustinerii dezvoltarii IMM-urilor
Prin acest parteneriat se lansează UniCredit CEE Lounge în cadrul programului ELITE pentr...
-
BCR Banca pentru Locuinte reduce dobanda pentru creditele intermediare fara ipoteca la 7% p.a., dobanda fixa pe toata durata creditului
BCR BpL oferă, de asemenea şi alte credite cu dobândă fixă pe toata perioada rambursării:...
-
Clientii care fac depozite la Banca Romaneasca sunt premiati cu asigurari si bonus la dobanda
Banca Românească lansează campania “Depozite cu Asigurare”, în ca...
-
UniCredit Bank: profit net consolidat de 183,6 milioane lei in primele noua luni din 2015
UniCredit Bank a realizat un profit net consolidat de 183,6 milioane de lei (41,3 milioane euro) ...
-
Studiu IRSOP prezentat de BCR Banca pentru Locuinte: Locuinta este centrul vietii. Fara sprijinul Guvernului si al bancilor romanii nu vor avea locuinte mai bune
Bucureşti, 12 noiembrie 2015 – Din totalul celor aproximativ 7,5 milioane de gospodarii din...
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult