BCR: majorare de capital
Data: 22 martie 2010 Ora: 14:09Banca Comerciala Romana si-ar putea majora capitalul social cu 237,74 milioane lei, la 1,03 miliarde lei, prin incorporarea unei parti din profitul net obtinut de banca in 2009.
Profitul net dupa impozitare si interesele minoritare al grupului BCR a scazut in 2009 de 2,3 ori fata de anul precedent, la 871 milioane de lei (206 milioane euro), potrivit IFRS, in contextul majorarii cheltuielilor cu provizioanele, diminuarii veniturilor din comisioane, precum si ca urmare a obtinerii unor venituri extraordinare din vanzarea unor active.
Conducerea bancii a convocat actionarii, pe 22 aprilie, pentru o sedinta extraordinara, in care sa discute despre majorarea capitalului social prin cresterea valorii nominale a unei actiuni de la 1 lei la 1,3 lei.
Totodata, actionarii vor decide, intr-o sedinta ordinara, asupra realegerii membrilor Consiliului de Supraveghere, propusi de actionarul majoritar, pentru un nou mandat de 3 ani, incepand cu data de 22 aprilie 2010.
Consiliul de Supraveghere al BCR este format in prezent dintr-un presedinte, respectiv directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, un vicepresedinte, Manfred Wimmer, si din 5 membrii, adica Herbert Juranek, Bernhard Spalt, Florin Pogonaru (presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania), Mihai Fercala (presedintele SIF Transilvania) si Tudor Ciurezu (director general adjunct al SIF Oltenia).
BCR nu va acorda in acest an dividende, pentru prima data de la privatizarea institutiei de credit, iar cea mai mare parte din profitul realizat anul trecut va fi utilizat pentru majorarea capitalului social.
"Prin exceptie de la regula stabilita (...) intregul profit net al bancii, determinat conform Ordinului Bancii Nationale a Romaniei nr. 13/2008, aferent exercitiului financiar 2009, nu va fi distribuit ca dividende, ci va fi incorporat in capitalul social al bancii, cu exceptia unui procent de cel mult 1% din acest profit care va fi inclus in contul de rezultat reportat", se arata in convocatorul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor.
Potrivit conditiilor prevazute in contractul de privatizare, banca este obligata sa acorde, in primii trei ani de la privatizare, dividende reprezentand 40% din profitul calculat conform standardelor IFRS. Clauzele contractuale stabilesc, insa, ca dividendele nu pot depasi nivelul profitului calculat dupa standardele romanesti de contabilitate.
Erste Bank a preluat, in 2006, 61,88% din actiunile BCR, pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation. Grupul austriac si-a majorat ulterior participatia la 69,17%, prin preluarea de actiuni detinute de salariatii BCR, potrivit Mediafax.
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Stiri Banci Si Asigurari
-
UniCredit incheie un parteneriat cu London Stock Exchange in vederea sustinerii dezvoltarii IMM-urilor
Prin acest parteneriat se lansează UniCredit CEE Lounge în cadrul programului ELITE pentr...
-
BCR Banca pentru Locuinte reduce dobanda pentru creditele intermediare fara ipoteca la 7% p.a., dobanda fixa pe toata durata creditului
BCR BpL oferă, de asemenea şi alte credite cu dobândă fixă pe toata perioada rambursării:...
-
Clientii care fac depozite la Banca Romaneasca sunt premiati cu asigurari si bonus la dobanda
Banca Românească lansează campania “Depozite cu Asigurare”, în ca...
-
UniCredit Bank: profit net consolidat de 183,6 milioane lei in primele noua luni din 2015
UniCredit Bank a realizat un profit net consolidat de 183,6 milioane de lei (41,3 milioane euro) ...
-
Studiu IRSOP prezentat de BCR Banca pentru Locuinte: Locuinta este centrul vietii. Fara sprijinul Guvernului si al bancilor romanii nu vor avea locuinte mai bune
Bucureşti, 12 noiembrie 2015 – Din totalul celor aproximativ 7,5 milioane de gospodarii din...
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult