Bancile nu sustin reorganizarea debitorilor
Data: 10 martie 2010 Ora: 17:20Bancile nu sustin activ reorganizarea debitorilor, intrucat procedura insolventei este greoaie si nu ofera predictibilitate, a afirmat directorul departamentului de recuperare si prevenire a fraudei din cadrul Unicredit Tiriac Bank, Mircea Cotiga.
"Exista putina preductibilitate si nu ne putem permite sa mergem pe supozitii. Legea insolventei in teorie este buna, dar la partea practica sufera. Lipseste pragmatismul in aplicarea legii", a precizat Cotiga.
Oficialul a explicat ca intrarea in insolventa nu scoate banca din joc, iar actionarii care vor sa-si salveze companiile trebuie sa stie ca un plan de reorganizare are nevoie de acordul bancii.
Cotiga a aratat ca o serie de consilieri si avocati au indrumat debitorii sa declare insolventa ca o solutie de moment, fara sa le ofere ulterior o rezolvare a situatiei.
Practicienii in insolventa au evidentiat ca, in primele doua luni ale anului, numarul executarilor silite puse in practica de banci a crescut exponential, aratandu-se circumspecti ca gradul de recuperare va fi satisfacator.
Arin Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), considera ca bancile nu reusesc sa obtina, pe medie, mai mult de 50% din valoarea creditului.
Pe de alta parte, oficialul Unicredit a aratat ca incidenta crescuta a cazurilor in lunile ianuarie si februarie este doar o consecinta a grevei magistratilor din toamna anului trecut, astfel ca multe termene de avizare in instanta a inceperii executarii au fost mutate pentru inceputul acestui an.
Cotiga a afirmat ca bancile nu raporteaza numarul de executari silite, iar practica este diferita in ceea ce priveste calculul obligatiilor de la momentul inceperii executarii.
Acesta a exemplificat ca in cazul Unicredit dobanzile sunt calculate pana la momentul valorificarii, chiar daca acest lucru inseamna un plus de provizionare.
Reprezentantul bancii a tinut sa precizeze insa ca gradul de credite neperformante la nivelul bancii este sub media pe sistemul banca, transmite Mediafax (www.mediafax.ro).
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Stiri Banci Si Asigurari
-
UniCredit incheie un parteneriat cu London Stock Exchange in vederea sustinerii dezvoltarii IMM-urilor
Prin acest parteneriat se lansează UniCredit CEE Lounge în cadrul programului ELITE pentr...
-
BCR Banca pentru Locuinte reduce dobanda pentru creditele intermediare fara ipoteca la 7% p.a., dobanda fixa pe toata durata creditului
BCR BpL oferă, de asemenea şi alte credite cu dobândă fixă pe toata perioada rambursării:...
-
Clientii care fac depozite la Banca Romaneasca sunt premiati cu asigurari si bonus la dobanda
Banca Românească lansează campania “Depozite cu Asigurare”, în ca...
-
UniCredit Bank: profit net consolidat de 183,6 milioane lei in primele noua luni din 2015
UniCredit Bank a realizat un profit net consolidat de 183,6 milioane de lei (41,3 milioane euro) ...
-
Studiu IRSOP prezentat de BCR Banca pentru Locuinte: Locuinta este centrul vietii. Fara sprijinul Guvernului si al bancilor romanii nu vor avea locuinte mai bune
Bucureşti, 12 noiembrie 2015 – Din totalul celor aproximativ 7,5 milioane de gospodarii din...
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult