Avans al fondurilor de investitii
Data: 12 aprilie 2010 Ora: 11:00Fondurile deschise si inchise de investitii au atras in primul trimestru din 2010 subscrieri in valoare de 804,1 milioane lei, iar activele nete au avansat cu 27,9%, la 4,46 miliarde de lei, atingand un nou maxim istoric, potrivit datelor transmise de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).
Activele totale ale fondurilor deschise au inregistrat o crestere de 28% in primele trei luni din acest an, la 4,3 miliarde lei, comparativ cu nivelul de la sfarsitul lui 2009, de 3,35 miliarde lei.
Cea mai pronuntata crestere a fost raportata de fondurile de actiuni, care au castigat 22,6% in martie, ajungand la nivelul de 275 milioane lei, fiind urmate de fondurile monetare.
Dupa primul trimestru, fondurile monetare aveau cea mai mare pondere, de 56,4%, din valoarea activelor tuturor fondurilor de investitii, consemnand si cele mai mari subscrieri nete la finele lunii martie, de 581,8 milioane lei. Subscrierile in aceste fonduri au acoperit 73,1% din totalul pe fondurile deschise, de 795,4 milioane lei.
In intervalul ianuarie - martie, investitorii au realizat subscrieri nete de 126,4 milioane de lei in fondurile de actiuni.
Activele fondurilor de obligatiuni au marcat cel mai redus avans, de 0,3%, la 783 milioane de lei, cu o cota de piata de 18,2%.
Erste Asset Management s-a mentinut pe primul loc, in martie, cu cea mai mare cota de piata dintre administratori, de 42,4%, cu active de 1,91 miliarde de lei. Pe locul secund se afla Raiffeisen Asset Management, acoperind 32,27% din piata, avand in administrare active de 1,45 miliarde de lei, urmata de BRD Asset Management, cu o cota de 8,49%.
Cele mai mari subscrieri au continuat sa inregistreze de fondurile monetare BCR Monetar si Raiffeisen Monetar, de 196,98 milioane lei si, respectiv, 167,88 milioane lei, iar din segmentul fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix, BCR Obligatiuni a strans 24,73 milioane lei.
La sfarsitul lunii martie, numarul investitorilor in industria fondurilor de investitii se ridica la 272.238, din care 180.509 erau investitori in fonduri deschise de investitii. Numarul total al investitorilor este cu 5.519 mai mare fata de nivelul de la finele lunii februarie, potrivit Mediafax (www.mediafax.ro).
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Stiri Banci Si Asigurari
-
UniCredit incheie un parteneriat cu London Stock Exchange in vederea sustinerii dezvoltarii IMM-urilor
Prin acest parteneriat se lansează UniCredit CEE Lounge în cadrul programului ELITE pentr...
-
BCR Banca pentru Locuinte reduce dobanda pentru creditele intermediare fara ipoteca la 7% p.a., dobanda fixa pe toata durata creditului
BCR BpL oferă, de asemenea şi alte credite cu dobândă fixă pe toata perioada rambursării:...
-
Clientii care fac depozite la Banca Romaneasca sunt premiati cu asigurari si bonus la dobanda
Banca Românească lansează campania “Depozite cu Asigurare”, în ca...
-
UniCredit Bank: profit net consolidat de 183,6 milioane lei in primele noua luni din 2015
UniCredit Bank a realizat un profit net consolidat de 183,6 milioane de lei (41,3 milioane euro) ...
-
Studiu IRSOP prezentat de BCR Banca pentru Locuinte: Locuinta este centrul vietii. Fara sprijinul Guvernului si al bancilor romanii nu vor avea locuinte mai bune
Bucureşti, 12 noiembrie 2015 – Din totalul celor aproximativ 7,5 milioane de gospodarii din...
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult