- » Info Financiar
- » Model fisa post
- » Fisa post bucatar
Fisa post bucatar
Data: 11 ianuarie 2012 Ora: 17:49Descarca Fisa post bucatar.doc
FISA POSTULUI Nr...
Organizatia: S.C. ………………. S.R.L.
Denumirea postului: bucatar
Cod C.O.R.: 512201
Titularul postului:
Departament: Bucatarie
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului " S.C. ……………..S.R.L. "
* Subordonare: administratorului
* Relatii functionale: ospatarii ,ceilalti bucatari.
Scopul postului ,activitati principale si responsabilitati :
Munca de bucatar este aceea de a prepara mancarea
Obligatiile includ:
- sa pregateasca meniul;
- sa comande, sa testeze, sa receptioneze si sa depoziteze ingredientele alimentare;
- sa pregateasca mancarea in conformitate cu retetele si formulele date (care includ calcularea cantitatiilor necesare de materiale specifice pentru restaurant;
- pregatirea mai multor feluri de mancare in acelasi timp, in functie si in ordinea comenzilor;
- sa aranjeze si sa decoreze mancarea inainte de a fi servita pe farfurii, boluri, platouri dupa cum cere fiecare fel de mancare preparat.;
- sa pregateasca si sa aranjeze mancarea pentru diete speciale;
- sa coopereze la intretinerea ustensilelor de bucatarie si a echipamentului;
- indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
- sa tina cont de perisabilitate, termenul de garantie, de modul in care urmeaza sa fie folosite ingredientele;
- face prelucrarile preliminare gatitului - sorteaza, curata, spala, divizeaza si mai apoi gateste - fierbe, frige, coace, prajeste.
Specificatiile postului:
- diploma de calificare in domeniu;
- experienta de minim 1 an ca bucatar ;
- aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
- atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu colegii;
- disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Instrumente-echipamente folositoare
Cel mai des folosite ustensile sunt: aragaz, grill, cuptor, inclusiv echipament de coacere cu program, cantare, vase de masurat cantitatile, cutite, linguri pentru gatit, spumiere, oale, masini de framantat aluatul, teluri etc.
Cerinte:
- specializare in domeniul gastronomic;
- experienta relevanta in domeniu;
- creativitate in gastronomie;
- bun conducator cu un dezvoltat spirit de echipa;
- persoana dinamica, abila, sociabila;
- fie comunicativa, amabila si energica;
- persoana care inspira incredere.
Pregatire profesionala: studii medii sau scoala profesionala de specialitate
Atributii
- Primeste si pune la pastrare in conditiile prevazute de normele igienico-sanitare, alimentele;
- Raspunde de calitatea hranei pregatita de el;
- Raspunde de aspectul si curatarea veselei;
- Respecta cu strictete igiena personala (halat, boneta, incaltaminte) cat si igiena bucatariei si salii de mese;
- Zilnic recolteaza probe din meniu pe care le pastreaza in frigider;
- Raspunde de inventarul mobilierului si a veselei .
Conditii de munca:
- in sediul unitatii;
- Program:
Descarca Fisa post bucatar.doc