Fisa post bucatar

Data: 11 ianuarie 2012   Ora: 17:49

Descarca Fisa post bucatar.doc

FISA POSTULUI Nr...

Organizatia: S.C. ………………. S.R.L.

Denumirea postului: bucatar

Cod C.O.R.: 512201

Titularul postului:  

Departament: Bucatarie
 
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului " S.C. ……………..S.R.L. "

* Subordonare: administratorului
* Relatii functionale: ospatarii ,ceilalti bucatari.

Scopul postului ,activitati principale si responsabilitati :
Munca de bucatar este aceea de a prepara mancarea


Obligatiile includ:

  • sa pregateasca meniul;
  • sa comande, sa testeze, sa receptioneze si sa depoziteze ingredientele alimentare;
  • sa pregateasca mancarea in conformitate cu retetele si formulele date (care includ calcularea cantitatiilor necesare de materiale specifice pentru restaurant;
  • pregatirea mai multor feluri de mancare in acelasi timp, in functie si in ordinea comenzilor;
  • sa aranjeze si sa decoreze mancarea inainte de a fi servita pe farfurii, boluri, platouri dupa cum cere fiecare fel de mancare preparat.;
  • sa pregateasca si sa aranjeze mancarea pentru diete speciale;
  • sa coopereze la intretinerea ustensilelor de bucatarie si a echipamentului;
  • indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
  • sa tina cont de perisabilitate, termenul de garantie, de modul in care urmeaza sa fie folosite ingredientele;
  • face prelucrarile preliminare gatitului - sorteaza, curata, spala, divizeaza si mai apoi gateste - fierbe, frige, coace, prajeste.

 
Specificatiile postului:

  • diploma de calificare in domeniu;
  • experienta de minim 1 an ca bucatar ;
  • aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
  • atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu colegii;
  • disponibilitate pentru compromisul constructiv.

Instrumente-echipamente folositoare

Cel mai des folosite ustensile sunt: aragaz, grill, cuptor, inclusiv echipament de coacere cu program, cantare, vase de masurat cantitatile, cutite, linguri pentru gatit, spumiere, oale, masini de framantat aluatul, teluri etc.

Cerinte:

  • specializare in domeniul gastronomic;
  • experienta relevanta in domeniu;
  • creativitate in gastronomie;
  • bun conducator cu un dezvoltat spirit de echipa;
  • persoana dinamica, abila, sociabila;
  • fie comunicativa, amabila si energica;
  • persoana care inspira incredere.

Pregatire profesionala: studii medii sau scoala profesionala de specialitate

     Atributii

  • Primeste si pune la pastrare in conditiile prevazute de normele igienico-sanitare, alimentele;
  • Raspunde de calitatea hranei pregatita de el;
  • Raspunde de aspectul si curatarea veselei;
  • Respecta cu strictete igiena personala (halat, boneta, incaltaminte) cat si igiena bucatariei si salii de mese;
  • Zilnic recolteaza probe din meniu pe care le pastreaza in frigider;
  • Raspunde de inventarul mobilierului si a veselei .

 

Conditii de munca:

  • in sediul unitatii;
  • Program:

Descarca Fisa post bucatar.doc

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



    Stiri ultima ora