Sectiunea 1 Dispozitii generale

Data: 12 decembrie 2011   Ora: 16:12

Dreptul de procurare, detinere, port si folosire a armelor si munitiei

   Art. 10. - Persoanele fizice care indeplinesc conditiile prevazute de prezenta lege pot procura, detine, purta si folosi arme letale si arme neletale, precum si munitia corespunzatoare acestora.

    Conditii generale privind exercitarea dreptului de procurare,
respectiv detinere, port si folosire a armelor

   Art. 11. - (1) Dreptul de procurare, de detinere sau, dupa caz, de port si folosire a armelor letale se dobandeste de la data emiterii de catre autoritatile competente a autorizatiei de procurare a armei sau, dupa caz, a permisului de arma.

   (2) Dreptul de procurare, de detinere sau, dupa caz, de port si folosire a armelor neletale supuse autorizarii se dobandeste de la data emiterii de catre autoritatile competente a autorizatiei de procurare a armei si, dupa caz, a permisului de arma.

   (3) Armele neletale, altele decat cele prevazute la alin. (2), pot fi detinute, purtate si folosite numai dupa ce acestea au fost inregistrate la autoritatile competente, in conditiile prezentei legi. 

    Documentele care atesta dreptul de procurare, respectiv detinere,
port si folosire a armelor

   Art. 12. - (1) Autorizatia de procurare a armei, permisul de arma, atestatul de colectionar, autorizatia temporara de transport si folosire a armei, certificatul de detinator si pasaportul european pentru arme de foc se elibereaza de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, inspectoratele judetene de politie in a caror raza teritoriala isi are domiciliul solicitantul, precum si de catre Inspectoratul General al Politiei Romane.

   (2) Conditiile, precum si procedura de eliberare a atestatului de colectionar se stabilesc in normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

    Obligatii generale ale titularului autorizatiei de procurare
a armelor sau al permisului de arma

   Art. 13. - Titularul autorizatiei de procurare a armelor sau, dupa caz, al permisului de arma este obligat sa anunte organul de politie competent teritorial, in termen de 10 zile de la data cand s-a ivit unul dintre urmatoarele evenimente:

   a) au intervenit orice fel de schimbari care necesita modificarea unor mentiuni corespunzatoare din continutul documentului;

   b) au fost folosite in intregime spatiile destinate vizelor si mentiunilor din permisul de arma.

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



    Stiri ultima ora