- » Info Financiar
- » Inmatriculare auto
- » Certificat inmatriculare auto
Certificat inmatriculare auto
Data: 13 decembrie 2011 Ora: 11:16Duplicat al certificatului de inmatriculare in cazul pierderii/furtului/deteriorarii
Acte necesare:
a) cererea solicitantului;
b) cartea de identitate a vehiculului (original si copie);
c) certificatul de inmatriculare deteriorat, dupa caz;
d) dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare – 37 lei (vezi si sectiunea Taxe si tarife);
e) actul de identitate al solicitantului, in original si in copie.
In cazul persoanelor juridice, pe langa documentele sus-mentionate se solicita si copia certificatului de inregistrare a societatii, delegatia si actul de identitate delegat.
Documentul original prevazut lit. e) se restituie pe loc, dupa confruntarea cu copia. Cartea de identitate a vehiculului se restituie odata cu predarea duplicatului certificatului de inmatriculare al vehiculului.
Documentele se elibereaza pentru:
• persoane fizice (personal sau prin imputernicit prin procura notariala), in baza documentului de identitate;
• persoane juridice - delegatie + act de identitate delegat.
In cazul pierderii, furtului, schimbarii numelui sau deteriorarii certificatului de inmatriculare sau de inregistrare, proprietarul vehiculului respectiv este obligat sa solicite autoritatii competente eliberarea unui nou certificat de inmatriculare sau de inregistrare, in conditiile stabilite de autoritatea competenta, in termen de 30 de zile de la data declararii pierderii sau furtului, de la data schimbarii numelui ori de la data constatarii deteriorarii, dupa caz.
Proprietarul de autovehicul sau remorca, cu domiciliul, sediul ori resedinta in Romania, este obligat:
a) sa declare autoritatii emitente pierderea, furtul sau distrugerea certificatului de inmatriculare, in cel mult 48 de ore de la constatare;
b) sa depuna imediat la autoritatea emitenta originalul certificatului de inmatriculare, daca, dupa obtinerea duplicatului, a reintrat in posesia acestuia.
Eliberarea unui nou certificat de inmatriculare ca urmare a modificarii unor date inscrise in acestaActe necesare
a) cererea solicitantului;
b) cartea de identitate a vehiculului, cu modificarile tehnice operate de Regia Autonoma “Registrul Auto Roman” (original si copie) – daca modificarile se refera la vehicul;
c) fisa de inmatriculare a vehiculului, vizata de organul fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale numai in cazul modificarilor ce se refera la schimbarea: domiciliului titularului, a resedintei cetatenilor straini, a sediului in cadrul aceluiasi judet, schimbarea motorului cu un altul de capacitate cilindrica diferita;
d) vechiul certificat de inmatriculare - original;
e) dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare – 37 lei;
f) actul de identitate al solicitantului, in original si in copie.
Documentul original prevazut lit. f) se restituie pe loc, dupa confruntarea copiei cu acesta. Cartea de identitate a vehiculului se restituie odata cu predarea noului certificat de inmatriculare a vehiculului.
In cazul solicitarii atribuirii unui alt numar de inmatriculare, se vor depune in plus fata de documentele sus-mentionate, placutele cu vechiul numar de inmatriculare, dovada de plata a contravalorii celor noi si, dupa caz, a tarifului legal de atribuire a unei combinatii preferentiale a numarului de inmatriculare.
In cazul in care proprietarul vehiculului intentioneaza transferarea dreptului de proprietate a vehiculului si opteaza pentru pastrarea combinatiei numarului de inmatriculare, poate solicita atribuirea unui alt numar de inmatriculare cu depunerea documentelor sus-mentionate, daca cererea pentru pastrarea combinatiei si cererea privind transcrierea transmiterii dreptului de proprietate nu sunt depuse concomitent la serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent sa inmatriculeze vehiculul. Proprietarul ce solicita pastrarea combinatiei de numar de inmatriculare asigura si pastrarea fizica a placutelor cu numarul de inmatriculare.
Documentele se elibereaza pentru:
• persoane fizice (personal sau prin imputernicit prin procura notariala), in baza documentului de identitate;
• persoane juridice - delegatie + act de identitate delegat.