Top greseli de evitat cand inchei un parteneriat in afaceri
Data: 21 iulie 2011 Ora: 11:16Incheierea unui parteneriat poate reprezenta o modalitate prin care partenerii isi concentreaza cele mai bune abilitati si resurse pe care le detin cu scopul de a forma o afacere. Cu toate acestea, pot aparea greseli atat in cazul parteneriatelor cu raspundere limitata cat si in ceea ce priveste parteneriatele cu raspundere nelimitata. Erorile pot afecta activitatea si potentialul de crestere a afacerii.
Iata sapte greseli care trebuie evitate atunci cand alegi sa inchei un parteneriat in afaceri:
1. Lipsa unui contract de parteneriat semnat de ambele parti (click aici pentru a descarca Contract de parteneriat). Toate tipurile de parteneriat ar trebui sa aiba fiecare document scris si semnat de catre toate partile.
2. Inexistenta unui avocat/notar care sa va asiste la intocmirea acordului de parteneriat. Un contract de parteneriat contine numeroase detalii si indicatii, pe care numai o persoana abilitata legal le cunoaste. Aceasta va sti ce clauze si informatii trebuie incluse in contract.
3. Absenta unei clauze de incetare a parteneriatului. In acordurile de parteneriat este necesar sa existe si sa fie definita o strategie de incetare a relatiei de afaceri intre parteneri, care sa permita partilor sa se retraga fara a compromite afacerea.
4. Incheierea unui parteneriat cu raspundere nelimitata. In timp ce unele afaceri functioneaza cu succes sub incadrarea juridica de parteneriate cu raspundere nelimitata, avantajul unui parteneriat cu raspundere limitata consta in faptul ca partenerul cu raspundere limitata nu este raspunzator pentru actiunile partenerului general - cel cu raspundere nelimitata.
5. Incheierea contractului de parteneriat in graba, fara a concepe un plan de afaceri si fara a stabili clar care este angajamentul fiecarui partener.
6. Alegerea unui partener nepotrivit. Deseori, oamenii de afaceri realizeaza ca partenerul lor are alta viziune asura obiectivelor si modului de a conduce afacerea.
7. Lipsa capitalului necesar pentru activitatea afacerii.
Click aici pentru a citi totul despre Forme de organizare a afacerilor.