Programul pentru tinerii debutanti in afaceri
Data: 19 martie 2012 Ora: 17:45Prin Programul guvernamental pentru tinerii debutanti in afaceri se acorda fonduri nerambursabile de pana la 10.000 euro, dar nu mai mult de 50% din valoarea planului de afaceri, intreprinzatorilor in varsta de pana la 35 de ani, impliniti cel mai tarziu in ziua inregistrarii cererii de inmatriculare a societatii cu raspundere limitata in registrul comertului.
Fondul National de Garantare ofera garantii pentru creditele necesare realizarii planului de afaceri, in proportie 80% din valoarea creditului, dar nu mai mult de 80.000 euro.
Noul angajator este scutit de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru maximum 4 angajati, dar este obligat sa angajeze cel putin 2 persoane.
In intelesul ordonantei de urgenta pentru stimularea infiintarii și dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, intreprinzatorul beneficiar al programului este persoana fizica majora
care indeplinește cumulativ urmatoarele conditii:
a) are capacitate juridica deplina de exercitiu, are varsta de pana la 35 de ani, impliniti cel mai tarziu in ziua inregistrarii cererii de inmatriculare a societatii cu raspundere limitata in registrul comertului;
b) anterior datei inmatricularii societatii in registrul comertului nu a mai detinut și nu detine calitatea de actionar, asociat sau membru al organelor de conducere ale unei intreprinderi constituite in Spatiul Economic European;
c) infiinteaza pentru prima data o societate cu raspundere limitata in conditiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile și completarile ulterioare, și ale prezentei ordonante de urgenta;
d) completeaza o declaratie pe propria raspundere, sub sanctiunea legii penale, ca indeplinește conditiile prevazute la lit. b), pe care o depune la registrul comertului odata cu cererea de inmatriculare a societatii.
Pentru a beneficia de acest program, este necesar sa urmati pasii urmatori:
Pasul 1: Inregistrati microintreprinderea „SRL-D” (societate cu raspundere limitata – debutanta) in Registrul Comertului.
Pasul 2: Notificati prin posta electronica Oficiul Teritorial pentru I.M.M. si Cooperatie (OTIMMC) in a carui raza teritoriala aveti sediul pentru a fi luat in evidenta, in termen de 10 zile lucratoare de la infiintare.
Pasul 3: Va inscrieti in program pe pagina de internet a AIPPIMM www.aippimm.ro sau direct pe link-ul http://programenationale2011.aippimm.ro/, cu user si parola.
Pasul 4: Completati on-line planul de afaceri si incarcati documentele insotitoare.
Pasul 5: In termen de 5 zile de la data primirii notificarii:
• daca ati solicitat credit bancar va prezentati la sediul institutiei de credit pentru semnarea contractului de creditare si pentru acordarea AFN;
• in cazul in care nu ati solicitat credit bancar, va prezentati la sediul OTIMMC pentru semnarea Contractului de finantare pentru AFN.
Pasul 6: Deschideti un cont bancar la institutia de credit partenera pentru derularea operatiunilor de incasari si plati.
Pasul 7: Depuneti la AIPPIMM in termen de 10 zile lucratoare dovada angajarii cu contract de munca pe perioada nedeterminata a cel putin 2 salariati.
Comentarii
Afara nu se pune conditia asta,poti sa ceri fonduri pierdute cum le spun ei, pentru a-ti constitui firma fara ca virsta sa fie un impediment!Imi clarifica si mie cineva asta?
De exemplu eu care am 46 de ani ,si care m-as intoarce acasa de ce nu pot beneficia de acest ajutor?