5 lucruri de retinut la infiintarea firmei

5 lucruri de retinut la infiintarea firmei Data: 21 noiembrie 2011   Ora: 11:29

Exista sute de sarcini pe care un antreprenor trebuie sa le duca la bun sfarsit atunci cand infiinteaza o firma. Cu toate acestea, indiferent daca esti un proaspat afacerist sau un antreprenor experimentat, este bine sa retii urmatoarele 5 lucruri utile pentru un startup.

1. Elaborarea unui plan de afaceri

Antreprenorii care nu reusesc sa dezvolte un business plan sunt sortiti esecului. Rezerva timp pentru a concepe un plan de afaceri – acesta nu trebuie sa fie o lucrare de dimensiunile unui roman, ci este utilizat pentru a fi consultat ocazional, cu scopul de a aminti intreprinzatorului obiectivele si misiunea afacerii.

Daca intentionezi sa obtii finantare, un plan de afaceri bine scris este esential pentru a convinge investitorii sau creditorii ca afacerea ta este viabila.

2. Stabilirea denumirii firmei

Atunci cand infiintezi o firma, ai nevoie de o denumire comerciala atractiva. Denumirea firmei nu este necesara doar pentru inregistrarea juridica a firmei, ci reprezinta de asemenea un instrument de marketing. Creeaza un nume care:

- Este sugestiv pentru domeniul de activitate al afacerii

- Te diferentiaza fata de concurenta

- Este memorabil

- Este usor de pronuntat

3. Forma juridica a societatii

Sub ce forma juridica va fi infiintata firma? Cand incepi o afacere noua, aceasta intrebare este foarte importanta. Multi proprietari de IMM-uri functioneaza ca unici proprietari, iar altii se asociaza.

Vezi Avantaje si dezavantaje societate pe actiuni ;

Vezi Avantaje si dezavantaje SRL .

4. Recrutarea echipei

Va trebui sa gasesti oameni de incredere, precum si un contabil si un agent de asigurari, prentru a te ajuta cu probleme juridice si financiare.

5. Inregistrarea firmei si obtinerea tuturor avizelor si licentelor

Vezi Ghid pentru inregistrarea firmei .

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

firmei, plan, afacerieste, vezi, candfirma, inregistrarea, juridicaantreprenor, avantaje, dezavantajeafacerii, forma, proprietariusor, pronuntat, afacere