Cum sa concepi un meniu atragator pentru restaurantul tau

Cum sa concepi un meniu atragator pentru restaurantul tau Data: 19 ianuarie 2012   Ora: 15:15

Designul meniului este o alegere personala, insa trebuie sa tii cont de cateva lucruri atunci cand il concepi. Daca meniul restaurantului nu este intocmit bine si nu are un design atractiv, atunci clientii vor considera ca localul nu este manageriat cum trebuie. Clientii judeca un restaurant dupa prima impresie, asa ca asigura-te ca aceasta este una buna!

Meniul reprezinta o parte importanta din modul in care clientii noi percep restaurantul.

1. Schema de culori trebuie sa fie atragatoare

Acest lucru nu inseamna ca meniul va contine culori tipatoare si stralucitoare, deoarece clientii nu vor putea citi preparatele din meniu in mod corespunzator.

Daca interiorul restaurantului este luminos si are elemente contrastante, atunci utilizeaza aceste culori cu moderatie, asigurandu-te ca atentia clientilor nu este distrasa de la produsele din meniu.

2. Nu exagera cu fotografiile

Nu este nevoie ca meniul sa contina o multime de imagini, sunt suficiente cateva motive ilustrative. Daca meniul este prea incarcat, clientii nu se vor concentra pe produse. Un loc bun pentru pozitionarea imaginilor este in topul sau in partea inferioara a paginii, drept delimitare. Daca intentionezi sa plasezi pozele in cadrul textului din meniu, este recomandat sa utilizezi maximum 3-4 imagini medii per pagina.

3. Mentine textul scurt, la obiect si prietenos

Chiar daca esti tentat sa adaugi o multime de detalii, descrieri si alte lucruri, gandeste-te ca persoanele care citesc meniul doresc sa cunoasca denumirea preparatului, ce contine si cat costa.

4. Nu ascunde nicio informatie

Ultimul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa nu specifici toate detaliile referitoare la pretul, ingredientele si dimensiunea fiecarui produs din meniu.

5. Nu include prea multe preparate in meniu

Daca meniul este prea mare, clientii se vor simti coplesiti, deoarece sunt prea multe optiuni. Un truc este sa existe un meniu separat pentru desert.

6. Promoveaza produsele pe care doresti sa le vinzi cel mai mult

Daca exista elemente din care doresti sa vinzi cat mai mult, este necesar sa utilizezi cateva trucuri atunci cand concepi meniul. Plaseaza produsul dorit in partea de sus a meniului – in acest mod, va fi primul lucru pe care clientii il vor observa. Un alt truc implica utilizarea unui font mai mare in cazul preparatelor pe care le promovezi.

7. Nu uita: meniul este principalul instrument de publicitate pe care il detii

Acest lucru este important pentru businessul tau – meniul este intrumentul principal pentru a face bani. Include orice oferta promotionala, eveniment viitor sau petrecere desfasurata in incinta restaurantului. Cel mai potrivit loc de plasare a acestor informatii este coperta din spate a meniului – poate parea ciudat, insa majoritatea clientilor verifica partea din spate a meniului. Nu uita sa incluzi si datele de contact ale localului.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

meniul, clientii, dacameniu, lucru, meniuluirestaurantului, culori, catevapartea, elemente, dorestivinzi, uita, trucdeoarece, contine, acest