- » Info Financiar
- » Axa prioritara 1
- » Subdomeniul Poli de dezvoltare urbana
- » POR Axa 1 Poli de dezvoltare urbana Contestatii
POR Axa 1 Poli de dezvoltare urbana Contestatii
Data: 14 decembrie 2010 Ora: 13:09Un solicitant de finantare nerambursabila care se considera nedreptatit de rezultatele procesului de evaluare si selectie pentru Planul integrat de dezvoltare urbana sau pentru o cerere de finantare depusa de acesta pentru un proiect individual din cadrul acestui Plan, poate formula in scris o contestatie care va fi trimisa spre solutionare Autoritatii de management pentru Programul Operational Regional.
Contestatia se formuleaza in scris si va cuprinde:
- Datele de identificare a contestatarului,
- Numarul de inregistrare al Planului integrat si titlul acestuia sau, dupa caz, numarul de referinta si titlul proiectului care face obiectul cererii de finantare
- Obiectul contestatiei
- Motivele de fapt si de drept
- Dovezile pe care se intemeiaza
- Semnatura contestatarului sau a imputernicitului acestuia, precum si stampila. Dovada calitatii de imputernicit a contestatarului se face potrivit legii
- Copia scrisorii OI de instiintare cu privire la rezultatul etapei de verificare, evaluare si/sau selectie care face obiectul contestatiei.
Contestatiile se trimit prin posta, cu confirmare de primire sau se depun direct la registratura ministerului, in atentia Directorului General al AM POR. O copie a respectivei contestatii va fi transmisa spre informare de catre contestatar si organismului intermediar unde a fost depusa cererea de finantare si unde s-a desfasurat procesul de evaluare.
Contestatia se va depune in termen de maxim 30 de zile calendaristice de la data instiintarii de catre OI a rezultatului oricarei etape a procesului de evaluare si selectie.
Contestatarul poate sa depuna probe noi in sustinerea cauzei in interiorul primelor 20 de zile din cadrul celor 30 de zile calendaristice in care se face analiza acesteia.
Contestatiile vor fi solutionate de catre AM POR in termen de 30 de zile calendaristice de la data inregistrarii contestatiei la minister.
In situatia in care expertul caruia i s-a repartizat contestatia spre solutionare constata ca este necesara o investigatie mai amanuntita, care va presupune depasirea termenului de 30 de zile calendaristice in care se poate emite o opinie asupra contestatiei, contestatarul va fi notificat in scris asupra termenului de solutionare cu cel putin 3 zile inainte de expirarea termenului de solutionare mentionat anterior.
Contestatia poate fi retrasa de contestatar pana la solutionarea acesteia, prin solicitarea in scris de retragere a contestatiei la AMPOR si spre informare la organismul intermediar. Inregistrarea acestui document se va face tot in registrul de contestatii.
Prin retragerea contestatiei se pierde dreptul de a se inainta o noua contestatie in interiorul termenului general de depunere a acesteia.