Programul Progress

Data: 6 decembrie 2010   Ora: 14:10

Programul Progress

Stabilit prin Decizia nr. 1672/2006/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 24 octombrie 2006, Programul Comunitar pentru ocuparea fortei de munca si solidaritate sociala PROGRESS sustine financiar implementarea obiectivelor Uniunii Europene in domeniile ocuparii si al afacerilor sociale, asa cum au fost stabilite prin Agenda Sociala, contribuind astfel la realizarea obiectivelor Strategiei Lisabona in aceste domenii.

Programul PROGRESS este impartit in cinci sectiuni de politici si are un buget total de 743,25 milioane euro pentru perioada 2007-2013.

Comisia a stabilit procentul care va fi alocat fiecarui domeniu de politica, dupa cum urmeaza:

- Ocuparea fortei de munca: 23%;

- Protectie si incluziune sociala : 30%;

- Conditii de munca : 10%;

- Antidiscriminare : 23%;

- Egalitatea de sanse : 12%.

Programul PROGRESS este deschis celor 27 de state membre UE, tarilor din Spatiul Economic European si Asociatia Europeana a Liberului Schimb, Croatiei, Serbiei, Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei.

Potentialii beneficiari ai Programului PROGRESS sunt: autoritatile locale, regionale; serviciile publice de ocupare a fortei de munca si institutele nationale de statistica; organismele specializate; universitatile si institutele de cercetare; partenerii sociali si organizatiile neguvernamentale.

Programul PROGRESS este in managementul direct al Comisiei Europene, aceasta fiind asistata de un Comitet format din reprezentanti ai statelor membre.

AMPOSDRU asigura reprezentarea Romaniei in cadrul Comitetului Programului PROGRESS.

Comisia Europeana lanseaza apelurile la propuneri de proiecte sau licitatii, putand cofinanta pana la 80% din valoarea proiectului selectat. 

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



    Stiri ultima ora