Conferința Dreptul Afacerilor Ediția A XIII-A
București, 20 aprilie 2017 - Editura C.H. Beck în colaborare cu Piperea&Asociații, Universitatea din București și Juridice.ro au plăcerea să vă invite la Conferința Dreptul Afacerilor Ediția a XIII-a.
Evenimentul va avea loc vineri, 16 iunie 2017, începând cu ora 09.00, în Amfiteatrul 2 ”Nicolae Titulescu” al Facultății de Drept din cadrul Universității București.
Conferinţa va aborda teme cu un pronunţat caracter de interdisciplinaritate: aplicarea normelor de drept procesual-civil în procedura insolvenţei; aspecte de ordin procedural cu privire la modalitatea în care pot fi puse în practică pactele societare, respectiv clauzele de preempțiune încrucişata; aspecte de ordin penal în procedura insolvenţei; aplicarea reglementărilor care sancţionează practicile anticoncurenţiale în etapa negocierii cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei; aplicarea în paralel a răspunderii pentru contribuirea la apariţia stării de insolvenţă cu răspunderea solidară reglementată de Codul de procedură fiscală.
În cadrul conferinţei se va lansa lucrarea Codul insolvenţei. Note. Corelaţii. Explicaţii. ce va fi publicată la editura C.H. Beck, lucrare coordonată de prof. univ. dr. Gheorghe Piperea în coautorat cu Cătălin Antonache, Alexandru Dimitriu, Irina Sorescu, Alexandru Răţoi, Rebeca Dan, Luiza Hagiu. Toţi autorii sunt avocaţi cu o bogată experienţă în domeniul insolvenţei în cadrul SCA Piperea şi Asociaţii.
Conferinţa Dreptul Afacerilor 2017 va avea plăcerea de a găzdui ca lectori reputaţi specialişti, cadre didactice şi practicieni în Dreptul Afacerilor (judecători, avocaţi, practicieni în insolvenţă, specialişti bancari) atât din Bucureşti, cât şi din țară.
SPEAKERI
- Prof. univ. dr. GHEORGHE PIPEREA - Partener coordonator Piperea&Asociații
- Drd. ALEXANDRU RĂȚOI - Avocat Piperea&Asociații
- Drd. ALEXANDRU DIMITRIU - Partener Piperea&Asociații
- Prof.univ. dr. MIHAI HOTCA - Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu, București
- Prof. univ. dr. LUCIAN BERCEA - Decan al Facultății de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara
- Drd. DRAGOȘ CĂLIN - Șef serviciu juridic SIF 3
- Conf. univ. dr. LUMINIȚA TULEAȘCĂ - Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană, București
Vă invităm să consultați programul conferinței pe pagina evenimentului - dreptulafacerilor.beck.ro sau pe Facebook (https://www.facebook.com/events/1809247699375866/)
TAXA DE PARTICIPARE este de 400 LEI + TVA. Înscrierile confirmate până la data de 10 mai 2017 inclusiv beneficiază de o reducere de 20%. Aflați mai multe detalii referitoare la înscriere aici.
Partenerii media ai evenimentului: Revista Curierul Judiciar, Revista Curierul Fiscal, NILS, DreptOnline.ro, Legal Magazin și RisCo.
ISTORIA CONFERINȚEI
Prima ediţie a Conferinţei Dreptul Afacerilor a avut loc în anul 2005. De la acea primă ediţie, SCA Piperea şi Asociaţii a organizat anual conferinţa alături de partenerul tradiţional Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, cererea de informaţii fiind extrem de ridicată în domeniul dreptului societar, al procedurii insolvenţei şi al dreptului fiscal. Începând cu anul 2009, ediţiile conferinţelor au fost, în parte, dedicate noilor coduri (civil şi procedură civilă) care au marcat şi continuă să marcheze în mod semnificativ domeniul dreptului afacerilor.
Ediția din 2016 a Conferinţei Dreptul Afacerilor - Dreptul societar, dreptul fiscal și insolvența – a avut în centrul dezbaterilor aspectele de noutate din viaţa societăţilor care s-au confruntat cu o nouă modificare masivă a legislaţiei, cea din domeniul fiscal – intrarea în vigoare la 1 ianuarie 2016 a Noului Cod fiscal și a Noului Cod de procedură fiscală.
Despre Editura C.H. Beck
Editura C.H. Beck are ca obiect exclusiv de activitate editarea cărţilor şi a publicaţiilor cu tematică juridică şi economică. Editura s-a impus pe piaţa literaturii juridice în anul 1998 ca urmare a asocierii dintre grupul românesc al Editurilor ALL şi editura germană C.H. BECK. Începând cu anul 2001, Editura All Beck s-a desprins din Grupul Editurilor ALL, iar din 2006 a preluat numele partenerului său european C.H. Beck, devenind astfel o societate independentă, cu capital majoritar german. Compania a devenit astfel parte integrantă a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi şi mai reprezentative din Europa, grup fondat în anul 1763. În prezent, acest grup include mai multe societăţi din Germania, Elveţia, Cehia, Polonia şi România.
Cărțile Editurii C.H. Beck pot fi comandate online în magazinul Beckshop
Legalis (www.legalis.ro) este sponsorul principal al acestui eveniment, fiind singura bibliotecă juridică on-line care oferă cele mai variate resurse de legislație și jurisprudență, cea mai completă colecție de doctrină online, dar și o interfață intuitivă adaptată cerințelor oricărui profesionist.
Evenimente asemanatoare
-
Participă alături de specialiști renumiți în taxe la seminarele TaxEU Forum 2022!
În perioada 10-11 martie 2022, Evensys organizează cea de-a XVI-a ediție a TaxEU Forum, cel...
-
Conferinţa "Codul Insolvenţei" - Ediţia a V-a
Grupul de presă BURSA organizează a V-a ediţie a Conferinţei "CODUL INSOLVENŢ...
-
Evenimentul "Invest in Romania" continuă cu cea de-a patra ediție, în Arad!
Vineri, 28 iulie 2017, în cadrul sălii de protocol a Consiliului Județean Arad, are loc cea...
-
Aspectele derogatorii de la dreptul comun în procedura insolvenței analizate în cadrul Conferinței Dreptul Afacerilor 2017
București, 8 iunie 2017 – Insolvența și dreptul afacerilor sunt cele două mari tematici abo...
-
TIBCO 2017 - târgul cumpărăturilor utile pentru întreaga familie
Între 25 și 28 mai, la ROMEXPO, se desfășoară cea de-a 34-a ediție a târgului care re...
Comentarii
Sala Mitita Constantinescu, BNR
Banca Nationala a Romaniei, sala Mitita Constantinescu
Banca Nationala a Romaniei, sala Mitita Constantinescu