Depozite la termen Imm & PFA Leumi

Info

Depozitele la termen destinate companiilor mici si mijlocii si PFA le ofera acestora posibilitatea de a-si gestiona in mod eficient excesul de lichiditate in anumite perioade. Dobanzile sunt de obicei mai reduse fata de cele la depozitele adresate persoanelor fizice.

De obicei, se pot constitui depozite la termen pe 1 luna, 3 luni, 6 luni si 12 luni. Dobanda la depozite este dependenta direct de termenul ales. Cu cat perioada este mai extinsa, cu atat rata dobanzii este mai mare.

Cel mai frecvent, sunt constituite depozite in lei si depozite in euro.

Atat dobanda depozitului in lei, cat si dobanda depozitului in euro pot fi fixe, stabilite la momentul deschiderii contului de depozit sau variabile, modificate de catre banca in functie de evolutia pietei.

Dobanda depozitului se calculeaza zilnic, dar se plateste anticipat, lunar, trimestrial, anual sau la expirarea termenului de depozitare. La depozitele cu capitalizare, rata dobanzii se calculeaza in fiecare luna nu doar la suma depozitata, ci si la dobanda acumulata deja.

Depozitele la termen beneficiaza, de regula, de garantia Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Dobanda pe an Caracteristici Depozit Banca
5.25%
Suma min: 1,000
Per. min:    1 luna
Rating:
Depozitul cu plata dobanzii la scadenta RON  - Bank Leumi Romania Bank Leumi Romania
Aplica »
5.25%
Suma min: 1,000
Per. min:    2 luni
Rating:
Depozitul cu plata lunara a dobanzii RON  - Bank Leumi Romania Bank Leumi Romania
Aplica »
5.20%
Suma min: 1,000
Per. min:    2 luni
Rating:
Depozitul cu plata dobanzii in avans RON  - Bank Leumi Romania Bank Leumi Romania
Aplica »
Produs Sponsorizat
 
 

Ghiduri DEPOZITE LA TERMEN IMM PFA

Scadenta depozitului la termen

Scadenta depozitului la termen

Scadenta reprezinta momentul in care perioada pentru care au fost depusi banii in contul de depozit a luat sfarsit. Clientul poate lasa banii in continuare in cont pentru o noua perioada de timp, daca si-a dat acordul cu privire la prelungirea automata a depozitului. Daca nu s-a convenit prelungirea automata a depozitului, suma depozitata plus dobanda aferenta, cumulata pe perioada respectiva...


Ce este depozitul bancar?

Ce este depozitul bancar?

Depozitul este o suma de bani depusa la banca, pentru o anumita perioada de timp, pentru care banca plateste dobanda. Depozitul bancar este un mijloc sigur de a pastra numerarul si de a obtine un profit garantat (din dobanda oferita de catre banca).