-
Intrebari Credite Persoane Fizice
-
Intrebari Prima Casa
- Intrebari Credite IMM
- Intrebari Carduri
- Intrebari Depozite
- Intrebari Leasing
- Intrebari Fonduri
- Intrebari Legislatie
- Intrebari Diverse
Daca am 38 de ani pot beneficia de credit Prima Casa?
Programul Prima Casa se adreseaza cetatenilor romani care nu au detinut sau nu detin o locuinta in proprietate, individual sau in comun, impreuna cu sotul sau sotia ori cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor parti din locuintele dobandite prin mostenire.
Veniturile luate in considerare pentru acordarea imprumutului trebuie sa fie permanente si sa poata fi dovedite cu acte. In cazul in care veniturile solicitantului nu sunt suficiente, acesta poate apela la unul sau mai multi codebitori.
Pe baza documentelor pe care le furnizati, banca realizeaza o analiza numita scoring, in urma careia evalueaza capacitatea dumneavoastra de a rambursa creditul in termenul si conditiile stabilite in contract.
Institutiile financiare impun diferite conditii in acordarea de credite si leasing, printre care si o limita de varsta.
In functie de institutie, varsta minima ceruta poate fi de 18, 21 sau chiar 25 de ani.
Exista, de asemenea, restrictii si in privinta varstei maxime a solicitantului de credit. Aceasta variaza de la o institutie financiara la alta. In general, bancile solicita ca varsta maxima sa fie cuprinsa intre 65-70 de ani, implinita la sfarsitul perioadei de rambursare a imprumutului.
Suma maxima care poate fi imprumutata este determinata atat de venitul lunar net si perioada pe care doriti sa contractati creditul, precum si de gradul de indatorare admis de institutia finantatoare.
Gradul de indatorare reprezinta procentul din venitul lunar considerat de banca potrivit pentru a fi alocat platii ratelor.
Bancile calculeaza bonitatea solicitantului astfel: din veniturile nete sunt scazute cheltuielile de subzistenta, dupa care se aplica gradul de indatorare maxim admis (intre 50% si 70%). Ulterior, din valoarea obtinuta sunt scazute celelalte obligatii lunare de plata. Suma rezultata reprezinta rata lunara pe care o puteti sustine.
Puteti calcula venitul necesar in functie de suma dorita, perioada pe care doriti sa contractati imprumutul si gradul de indatorare admis utilizand calculatorul din pagina produsului dorit.
Pentru mai multe detalii, consultati produsele din categoria Credite Prima Casa. Puteti, de asemenea, vizualiza urmatorul ghid video:
Pentru a contracta orice produs, dati click pe butonul "Aplica" si completati formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.
Totodata, va recomandam sa vizualizati si urmatorul ghid video despre Credit Scoringul Efin.ro:
Puteti accesa aplicatia de Credit Scoring aici >>
Cele mai citite intrebari din categoria Prima casa
-
Care este limita de varsta pentru a putea aplica pentru un credit in cadrul programului Prima Casa?
Vizualizari: 72355
-
Cat dureaza raspunsul de la Fondul de garantare, dupa aprobarea dosarului de catre banca?
Vizualizari: 48691
-
Daca dosarul pentru un credit Prima Casa a fost aprobat de banca, fondul poate sa zica nu? Ce verifica cei de la fond?
Vizualizari: 43786
-
Pentru un credit Prima Casa cu venit din strainatate ce acte sunt necesare? Nu am cont la aceasta banca, cum pot deschide unul? Multumesc.
Vizualizari: 34680
Video - Ghiduri Financiare
Comentarii
va multumesc
As vrea sa stiu daca pot beneficia de un credit prima casa avand un salariu pe cartea de munca de 2200 lei iar sotul de 1400 ,vechime in munca 5 ani si la locul de munca prezent 4 luni.Nu detinem nimic pe numele nostru si nu avem credite.
Pot obtine un credit Prima casa pentru o valoare mai mica a imobilului decat cea obtinuta la evaluare? Am o parte din bani pentru achitarea imobilului si as vrea sa fac un credit mai mic deoarece nu as putea obtine credit pentru intreaga valoare a imobilului? Va multumesc
As dori sa stiu daca pot aplica pentru un credit Prima Casa daca in prezent detin in coproprietate cu mama mea o casa in care locuiam cand eram copil. In prezent locuiesc in alt oras, in chirie. Practic, neintelegerea cu contractul detinut in coproprietate impreuna cu mama mea a survenit in 2008 in urma divortului parintilor. Mentionez ca as dori sa cumpar alta locuinta, ci nu partea mamei detinuta prin contract.
Va multumesc!
Pana la urma se poate sau nu?
Si care-s avantajele pe care le pierd, atata timp cat creditul cu care refinantez este mai ieftin?
Multumesc
-
Credite